Küünte närimine paljastab sinu iseloomu kohta meeldiva saladuse

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Küünte närimist ja naha nokkimist on tavaliselt peetud pigem närvilisuse tunnuseks. Läbiviidud uuringu kohaselt saab selle harjumuspärase tegevuse tagant välja lugeda hoopiski ühe positiivse isikuomaduse, kirjutab Metro.

Montreali ülikoolis viidi läbi uuring, kus professor Kieron O’Connor analüüsis 48 inimest, kellest pooled närisid küüsi, nokkisid oma nahka ja näppisid pidevalt juukseid. Metro sõnul osalesid kõik uuringus osalejad neljal katsel, mille eesmärk oli tekitada stressi, lõõgastust, pettumust või tüdimust. Küüsi närivad inimesed teatasid, et neil tekkis igavust ja tüdimust tekitavatel seanssidel soov oma küüsi närima hakata, aga positiivseid ja põnevaid tundeid esilekutsuvad olukorrad harjumuspäraste tegevuste juurde ei meelitanud.

«Tulemused kinnitasid osaliselt meie hüpoteesi, et osalejad hakkasid tõenäolisemalt ülalmainitud tegevusi tegema, kui nad tundsid igavust, pettumust ja rahulolematust,» ütleb uuringu autor Sarah Roberts. Roberts lisas, et tulemusi ei saa seostada ainult närviliste omadustega, vaid need viitavad perfektsionismile. Professor O'Connori sõnul kipuvad perfektsionistid olema pettunud, kannatamatud ja rahuolematud, kui nad ei saavuta oma eesmärke. See on põhjus, miks neil hakkab igav.

Perfektsionistid peletavad igavust ja pettumust oma harjumuspärase tegevusega ehk siis küünte närimise, naha nokkimise ja juuste katsumisega. Nii et kui ka sina oled üks neist, kes neid närvilisusele viitavaid tegevusi teeb, tea et oled hoopis laitmatust taga ajav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles