BISEKSUAAL PALJASTAB ⟩ 6 suurt erinevust hetero- ja homoseksuaalsete suhete vahel

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Naine lehviva biseksuaalsust tähistava lipuga.
Naine lehviva biseksuaalsust tähistava lipuga. Foto: Shutterstock

Biseksuaalne naine kirjutab portaalis The Frisky oma kogemustest lähtuvalt, et mil viisil erineb naistega kohtingutel käimine ja suhtes olemine meestega samade asjade tegemisest.

Ma olen biseksuaalne, seega küsivad inimesed minult tihti, et kuidas naistega kohtingutel käimine meestega kohtingutel käimisest erineb. Mõnikord küsivad inimesed seda kerge võistlushimuga — nad tahavad teada, kas lesbidel on paremad suhted kui heterotüdrukutel, kas kutid suudavad naist rahuldada paremini kui teised naised. Ent mina ei näe, et see oleks kuidagi võistluslik. Inimesed on inimesed ning minu suhtekaaslased on inimestena pigem sarnased, kui erinevad olnud. Tõeline erinevus hetero- ja homoseksuaalsete suhete puhul tuleb hoopis inimeste ootustest ning suhtumisest. All on välja toodud mõned märkimisväärsed erisused.

1. Vanemad

Mu vanemad on üsna rõhutud olekuga, kui ma olen tüdrukuga koos, ent kui olen koos poisiga, on nad elevil. Nad kinnitavad mulle, et nende kurbus mu tüdruksõbra suhtes ei ole kuidagi homofoobiaga seotud - neile lihtsalt ei meeldi, kui salatsevalt ma siis nende sõnul käitun ning kuidas ma nende religioosseid vaateid ignoreerin. Pealegi on üks asi, kui ma oleksin suhtes ajukirurgist modelliga, kes lihtsalt juhtub lesbi olema, ent hoopis teine on nende jaoks lugu siis, kui mu tüdruksõbertöötab väikeses väärtfilmikinos või hoopis maniküürisalongis - selline inimene ei jõua oma eluga ju kuhugi! Ent nad armastavad minu poiss-sõpru isegi siis, kui ma olen ka nende suhtes salatsev, teen nendega koos samuti üsna ebareligioosseid asju või kui nemad on kirjanikud, aktivistid või orgaaniliste aedade pidajad. Needki pole just eriti säravad karjäärivalikud, kallid vanemad!

2. Kehapilt

Minu kehapilt on palju tervislikum, kui ma olen koos naisega. See ei tulene sellest, et mehed, kellega ma olen koos olnud, ei teeks mulle komplimente. Mul on läinud väga hästi, ma olen olnud koos partneritega, kes pole mitte kunagi minu välimust kritiseerinud. Minu jaoks tuleb erinevus sisse sellest, et kui ma olen lesbilises suhtes, siis veedan ma iga päev tunde ja tunde vaadates naist, kes ei ole ilusamaks töödeldud vaid minu jaoks oma loomulikus ilus ääretult ligitõmbav on. Mehega koos olles tunnen ma sellisest reaalsuskontrollist mõnikord väga puudust. 

3. Salatid

Minu lemmikrestoran, kus ma armastan kohtingutel käia, küsib salatite eest rohkem raha, kui ma sinna koos kutiga lähen, ning vähem, kui koos naisega. Ma ei usu, et tegemist on heterovastase suhtumisega — ilmselt üritab meessoost kassiir minuga lihtsalt flirtida, kui ta eeldab, et ma olen vallaline. Selline käitumine on märk aga palju tõsisemast probleemist: heteronormatiivsusest. Inimesed eeldavad, et kui mees ja naine on koos restoranis, siis on nad kohtingul, ent sama järeldust ei teki, kui koos on kaks naist. Ma võin ainult ette kujutada, kui tüütu selline tunnustamisvaegus geide jaoks olla võib: mitte ainult pooled su suhted ei ole inimeste silmis «päris», ükski neist pole.

4. Rasestumisvastased vahendid

See punkt puudutab vähem sotsiaalseid ootusi ning rohkem füüsilisi ebamugavusi. Naised ei saa mind rasedaks teha. Enamike meeste puhul selline võimalus aga eksisteerib. Seega on meestega suhtes olemine suurem rahaline väljaminek. Rääkimata sellest, et aeg, mille ma olen veetnud koos naisega monogaamses suhtes on aeg, mida ma ei ole pidanud kulutama enda jaoks sobiva rasestumisvastase vahendi leidmiseks, maadeldes samal ajal intiimpiirkonna kuivuse, päevade vahepeal aset leidva määrimise ning tujukõikumistega. Ma tunnistan, et olen soovinud oma heteropoolest lahti saada, kasvõi ainult selleks, et ma ei peaks enam kunagi rasestumisvastaste vahendite peale mõtlema.

5. Järelehõiked

Inimesed avalikus ruumis on palju rohkem huvitatud käest kinni käivatest naistest kui sama tegevast erisoolisest paarist. Ma kogen palju rohkem autodest signaali andmist ning lõpmatult rohkem tüüpe hüüavad minu suunas «Tussisööjad!». Positiivsema poole pealt saan ma palju rohkem naeratusi naistelt kolmeosalistes ülikondades, mis teeb olukorda palju talutavamaks. Mehega koos jalutades on mulle vaid kahel korral midagi järgi hõigatud ning mõlemal korral oli see tüüp linnamaasturiga, kes karjus mu kutile et too «Pane vänt likku!». Tänud nõuande eest, suvaline tüüp.

6. Ootused

Inimesed küsivad mult, kuidas mu heterosuhe läheb. Nad tahavad teada, kas ma armastan oma meest, kas ma oleksin nõus temaga abielluma ning kui jah, siis kas ka talle last sünnitama. Naisega suhtes olles see teema lihtsalt ei kerki üles. Võibolla arvatakse, et naistega suhtes olemine on «lihtsalt faas» või ei taha nad lihtsalt hõõruda soola haavale, milleks on faktid, et samasooliste abielud ei ole minu koduosariigis lubatud ning et kahel naisel on palju keerulisem last saada. Mis iganes ka ei toimuks, mulle tegelikult meeldib, et inimesed mu lesbilistele suhetele vähem rõhku panevad. Heterosuhete puhul võiksid nad samamoodi käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles