Ohtlik komponent šampoonis, mis rikub sinu juuksed

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Küsi ükskõik milliselt juuksurit, millist šampooni ta nii enda kui klientide juuste jaoks eelistab, vastatakse suure tõenäosusega ühest suust: sulfaadivaba šampooni. Miks sulfaati oma juustele ei taheta, aga seda ikkagi šampooni sisse pannakse?

Paljude šampoonide sisse segatakse sulfaati, mis tegelikult kahjustab juukseid. Sulfaati lisatakse seetõttu, kuna ta lagundab rasu, eelamdab mustust ja juuksehooldusvahendite jääke. Sulfaat on põhjuseks, mis šampoon mõnusalt vahutama hakkab.

Mida sulfaat teeb?

  • puhastab rasu
  • puhastab ladestunud mustuse
  • eemaldab ladestunud iluvahendite jäägid
  • paneb šampooni vahutama

Kuna sulfaat on ülitugev puhastusaine, eemaldab ta juustelt kahjuks ka kasulikud omadused ehk siis naturaalse rasu, niiskuse ja isegi juuksevärvi. Ehkki jah, sulfaat lahustavad peanahale ja juustele tekkinud ebapuhtuse, hävitab see ka kõik tegurid, mis muudavad juuksed säravaks, läikivaks ja niisutatuks.

Õnneks leidub tänasel päeval poeriiulilt hulk valik sulfaadivabu šampoone, mis on tõepoolest suurepärased. Kuigi need puhastavad juukseid õrnalt, ei jää peanahk sellegipoolest rasuseks ja juuksed tänavad sind, kirjutab Cosopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles