Näitleja Jaana Kena soovitas inimestel avastada vanu retsepte, lugeda raamatuid ja käia õues.
Näitleja Jaana Kena
Avasta vanu retsepte
«Tore on teha vanu ära proovitud retsepte ja neid siis uute maitsetega täiustada. Proovige küpsetamist. Mina tegin näiteks äsja aprikoosi-kohupiimapirukat. See kevadiselt rõõmus kohupiimapirukas rõõmustab nii silma kui ka kõhtu,» rõõmustab Kena.
Jaana aprikoosi-kohupiima piruka retsept
«Vahusta 100 g toasooja võid ja 1,5 dl suhkrut. Lisa 1 muna ja 3 dl jahu 0,5 tl küpsetuspulbri 0,5 tlsoola segu. Suru tainas võitatud vormi põhja ja äärtele. Pane korraks külma. Sega 200 g kohupiim ja 2 dl hapukoort. Lisa 3 muna, 1 tl vanillisuhkrut ja aprikoosipurgist kompotivedelikku. Vala segu taignale. Nõruta konservpurgist aprikoosid ja tõsta kohupiimasegule, kumer pool üleval. Küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit. Valmis!»
Loe raamatuid
«Lugeda on mõnus, sest öökapile oli kogunenud mitu raamatut. Nüüd on aega! Mulle meeldib jutti lugeda, ilma pausita. Soovitus siis ka – Max Seeck «Hammurapi inglid».»
Käi õues
«Õues koos perega on väga tore. Saab avastada ilusaid kohti ja nad on ju nii kodu lähedal! Kas olete näiteks käinud sellises kohas nagu Viljandi liivakivipaljand? Paikneb otse keset linna, lossipargi lääneservas,» soovitab ta.