3 märki, et koorid oma nahka liiga palju

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Koorimine on näonahale väga hea, kuid tasub meeles pidada mõõdukust, sest liigne protseduur kipub pigem rohkem kahju kui kasu tegema. Nahaspetsialist loetleb üles kolm peamist tunnust, millest aru saada, et oled nahka koorinud rohkem kui vaja, kirjutab Huffington Post.

Nahahoolduse spetsialist Jamie Sherrill loetleb üles kolm tunnusmärki, millest aru saada, et koorid oma nahka liiga palju. Lisaks annab ta nõu, mida ilmingute tekkimisel ette võtta.

Otsmik peegeldab valgusega vastu

«Kui su otsaesine on nagu peegel, tead kohe, et oled liiga palju nahka maha koorinud,» ütleb Sherrill. Nahk hakkab seetõttu valgusega läikima, kuna selle pinda on liiga palju kooritud ja õrn piirkond muutunud liialt siledaks.

Näonahk on läinud turse

Liigne koormine võib naha veidi paiste lüüa – pole vahet kas oled kasunud keemilist või füüsilist koorimist. «Liigne naha koorimine põhjustab põletikku, mis võib aja jooksul kahjustada naha loomulikku kaitsekihti,» selgitab nahaspetsialist.

Nahale on tekkinud vinnid ja põletikuline akne

Oma kujutelma järgi püüad nahka koorimise abil puhastada, et akne tekkimist vältida, kuid liigne koorimine viib hoopis ebasoovituni. «Kui koorid oma nahka korralikult, vabaned vistrikest ja puhastad ummistunud pooridest surnud naharakud. Kui aga koorid liiga palju, eemaldad nahalt ka kaitset pakkuvad terved naharakud,» selgitab Sherrill. Lõpuks saavutad ikkagi selle, mida oled püüdnud vältida. «Põhjustad endale ise aknet,» ütleb doktor.

Mida teha, kui oled nahka liiga palju koorinud?

Sherrill soovitab koorivast pesuainest ja oma praegusest metoodikast täielikult loobuda. «Oota kuni läikiv või turses nahk taastub ja alles mõne aja pärast võta koorija uuesti kasutusele – koori üle ühe päeva,» soovitab Sherrill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles