«Karvased kosilased» ⟩ End alfaisaseks tituleerinud Hundi ülepakkuv egoism Ellenile muljet ei avaldanud

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy

Tänases, «Karvaste kosilaste» järjekorras üheteistkümnendas saates otsib endale kaaslast 32-aastane Ellen, kes töötab ilusalongis ning tuleb Tallinnast.

Enda kohta ütleb naine, et on sõbralik, seltskondlik ning armastab liikuda – nimelt teeb Ellen iga päev vähemalt 10 000 sammu ning talle meeldib mängida ka sulgpalli ning teha erinevaid treeninguid. Naisel on ka 12-aastane laps. Tema unistuste mees peaks olema hea huumoriga, empaatiline ning üleüldiselt sõbralik kogu ühiskonna suhtes, sest see näitab Elleni sõnul inimese südant. Kaasa ei tohiks kindlasti olla armukade ega kontrolliv. Ellen ütleb, et tema usub ootamatult armastuse leidmisesse. 

Esimene kohtumine Jänesega 

Ellen on väga lõbustatud sellest, kui tema vastu istub Jänes. Pikka pidu ei peeta ning kohe küsibki naine, et kui kaua pikakõrvaline kosilane üksi olnud on. Vastusena saab ta teada, et Jänes on üksi olnud päris pikalt ning eelmine suhe lõppes seetõttu, et omavahelised huvid ei klappinud. Jänes on pärit Pärnust, töötab taksojuhina ning ütleb, et vabal ajal, eriti suvisel perioodil, sõidab palju mootorrattaga. Selle peale läheb Ellen üsna õhevile ning ütleb, et ta on alati unistanud mootorrattaga sõitmisest, ent senine elu ei ole seda võimalust talle pakkunud – ehk siis nüüd. Halva ilmaga on mees rohkem kodune ning talle meeldib kokata. Ellen ütleb, et ta saab söögi tegemisega hakkama ning armastab vürtsikamaid ning Aasia päritoluga roogi. Jänes aga on resoluutne vürtsivastane. 

Suhteteemadega jätkates ütleb Jänes Elleni küsimuse peale, et kuna enamike eksidega sai sõbralikult lahku mindud, siis suhtleb ta mitmega neist jätkuvalt edasi. Ellen räägib vastuseks, et tema lapse isaga läksid nad lahku ammu ning seetõttu, et olid lihtsalt liiga erinevad inimesed. Nüüd uurib pikk-kõrv, et kas neiule ka romantika meeldib. “Ma arvan, et igale naisele meeldib romantika,” vastab Ellen kohe ning lisab, et talle meeldib ka oma teisele poolele aeg-ajalt üllatusi vaimustada. Nii tore, kui tänav pole ühesuunaline! Kostümeeritud kosilane ennast eriliseks romantikuks ei pea, ent ütleb, et aeg-ajalt võib naisega koos veinitamist ning lihtsalt niisama olemist nautida küll. Ellenile ootamatult tuleb välja, et pikk-kõrv on väga peolembene: nimelt ütleb mees, et on kõik hiljutised nädalavahetused pidudel joogisena veetnud – vaba inimene, teeb, mis tahab! Tundub, et Jänesel on ka mõistlikum pool, sest ta toob kohe välja, et nädala sees tema üldse ei joo, seetõttu ongi nädalavahetustega nii, et jood korra, ent korralikult. Omapärane lähenemine. 

Esimene kohtumine Hundiga 

Teine kaaslane, Hundikostüümis meesterahvas elab oma rolli vägagi intensiivselt sisse, sest kogu vestluse algus möödub justkui rollimängus. Ka Ellen ütleb, et alguses ta meest ennast justkui ei näinudki, sest too oli kostüümist tingituna võsavillemi rolli niivõrd sisse elanud. Muu jutu see sõnab mees, et ta on “vana konservatiivne hunt”, millest Ellen kohe kinni hakkab. Hunt selgitab, et talle meeldivad “need vana aja asjad, kui mees oli mees ja naine oli naine” ning rõhutab seda, et nii elus kui ka suhetes on tema näol tegu alfaisasega. Naine sõnab seepeale, et elus on alfaisasega väga keeruline koos olla, sest tema puhul peab alati just tema sõna peale jääma ning sellisesse ebapaindlikusse ei suhtu Ellen ise üldse mitte hästi. 

Lõpuks ometi tuleb Hundile meelde, et ka tema võiks Ellenilt midagi küsida ning uurib seejärel naise töö kohta. Kuuldes, et neiu ilusalongis töötab, küsib Hunt, et kas ka mehed end kauniks tegemas käivad ning kuidas Ellen siis pole endale sealt kaasat leidnud. “Või need mehed, kes ilusalongides käivad, polegi nagu õiged või?” küsib võsavillem. Elleni sõnul on ka need mehed täiesti tavalised ja õiged mehed, lihtsalt hoolitsevad enda eest keskmisest rohkem. Jätkuvalt arvab Ellen, et mees ei näita talle oma tõelist iseloomu, vaid on justkui mingisuguse maski taha peitunud ega ole päris selline, nagu ta oma järsu käitumismaneeri ja sõnadega välja tahab paista. Nüüd räägib Hunt, et on aktiivselt kaaslase otsingutel, ent seni pole veel näkanud, sest oma sõnutsi on tal väga vähe vaba aega. Vähest vaba aega kasutab mees lisaks naiste lantimisele veel ka mootorrattaga sõiduks, heal meelel ühendab need kaks ning landib “kauneid blonde tüdrukuid” just ratta seljas. Elleni sõnul tundub Hunt talle üsna egoistlik ning ilmselt ka tema omast erineva maailmavaatega. 

Kohting - Jänes 

Esimene kohting viib Elleni Jänesega koos pinksi mängima. Õnneks on see mõlemale sobiv spordiala, seega saavad nad palli kõksimise kõrvalt ka teineteist tundma õppida. Jänese küsimuse peale vastab Ellen, et mees peab olema hea huumorisoonega, usaldusväärne ja empaatiline. Jänes soovib leida naist, kes mõistaks nalja ning kel oleks mõistus peas. Kuuldes, et pikk-kõrv on käinud nii Austraalias kui Inglismaal tõdeb Ellen, et reisikihk ikkagi peaks inimesel olema, sest see tähendab, et inimene on avastamisaldis.  

Õnneks on Jänes suutnud pinksi mängides veidi lõdvestuda, sest jutt jookseb tal nüüd palju paremini kui esimesel kohtumisel. Noored räägivad omavahel näiteks mootorratastest ning Ellen, kes pole kunagi ise rattaga sõitnud, ent ometi soovib seda teha, uurib pikk-kõrvalt, et mismoodi see motohobi siis ikkagi välja näeb. Jänes selgitab, et Eestis saab mootorrattaga sõita ainult suvel, kuni ilm lubab, ja sel ajal tahaks ta ratta seljas olla kasvõi iga päev ning lihtsalt sõita sinna, kuhu hing ihkab. 

Kohting - Hunt 

Hundiga veedab Ellen aega seikluspargis. Tundub, et kostüümis kosilane pole siiani oma rollist välja saanud, sest mäng tundub jätkuvat. Enne esimest suuremat takistust, mis noortel ületada tuleb, selgub, et Hundil jooksis instruktori jutt kõrvust sootuks mööda. Aga miks? Mees teeb juba suuri sõnu ning ütleb, et teda on vallanud suur ja sügav armastus ning ei suutnud mitte Ellenist mööda vaadata. Päris kiiresti tekkisid need tunded... Ent seiklemise taustal läheb edasi suhtejutt ning Hundilt pole ikka võimalust ühtki otsest vastust saada. Küsimuse peale, millal tema viimane suhe lõppes, vastab mees, et kõik tema suhted kestavad jätkuvalt edasi. Elleni käest, kuna tal on laps, uurib võsavillem, et kas isa on ka teada. Ellen puhkeb naerma ning ütleb, et seda pole tal tõesti õnnestunud ära unustada. 

Elleni sõnul on kohtingu idee ise vägagi meeldiv, sest näitab kohe ära, kas inimene on seiklusaldis või mitte. Asjalood arenevad edasi ning juba tekib esimene sõnelus, kui Hunt ütleb Ellenile, et too kohmitsemise asemel hoopis temal lubaks varustuse paika sättida. Ellen pole nõus ning suunab hallikasukamehe endast ettepoole liikuma, kui tal kiirus taga on, küsides, et mille jaoks mehel sellise kiirustamise kõrvalt üldse aega jääb. Mees vastab suhteliselt banaalselt, et Elleni jaoks oleks tal alati aega, eriti öösiti. Juttu tuleb ka romantikast. Elleni sõnul pole seikluspark just kõige romantilisem, võimalik, et lausa ekstreemseim kohting, kus ta käinud on. Hunt peab seiklusparki hubase ning värvilise valgustuse tõttu aga vägagi romantiliseks kohaks. Hundil jätkub juttu muidugi kauemaks ning tema ei tundu takistusi üldse tähele panevat, Ellenil võtavad kõikuvad laudteed aga põlve üpris värisema. Õnneks on rada peagi läbitud ning saatejuht lendab platsi.  

Aeg otsuse langetamiseks! Kas Ellen valib Jänese või Hundi? 

Ellen ütleb, et üldkokkuvõttes väga lõbus päev ning nalja sai palju. Enim meelde jääv seik oli naise sõnul see, et ta pidi seiklusrajal lae all turnima, sest adrenaliini kõrgust kartval neiul jätkus ning veel peale kindlale maale tagasi jõudmistki värisesid tal kogemusest käed. Poliitiliselt korrektselt ütleb Ellen, et otsuse langetas ta mõtlemise käigus, selle kergust või raskust kommenteerimata. Juba sammuvadki kohale loomamaskides Jänes ning Hunt. Aeg on otsus teatavaks teha! Elleni sõnul on mõlemal mehel olemas nii huumorisoon kui ka pisut nutti, ent kaalukaussi kallutas tema sõnul peamiselt ühe kosilase üle pingutamine. (Huvitav küll, kummale ta vihjata võib?) Elleni valituks osutus täna Jänes!  

Maskid maha! 

Veel hundimaski peastki võttes trikitab mees, maski tagant tuleb välja naerev kiilaspea, kes saab kaaslasega koos restoranitoitu nautima minna. Jänese mask tuleb peast vähe lihtsamalt ning taas kuulutab saatejuht, et Ellen ja kaaslane saavad koos spaasse minna. 

Palju edu noortele! 

«Karvased kosilased» on Kanal 2 eetris igal kolmapäeval kell 20.30! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles