TALLINN FASHION WEEK ⟩ Alexanderlingi preeriast inspireeritud kollektsioon ei jäta hätta ka vormikamaid naisi

Copy

Anu Lingi «Alexanderling» on just see kollektsioon, mis tõi tänavusele Tallinn Fashion Weeki lavale preeria hulluse. Neutraalsed toonid sahisevatel kleitidel ja uhked kübarad tekitavad tunde, justkui oleksid sattunud vesternisse.

Lipsukesed, pehme siid ja kaunid volangid... Alexanderling lööb sel korral laval laineid nii maalähedase intelligentse naiselikkuse kui ka särava jõulisusega. Vaata täismahus moeetendust!

«Selle kollektsiooniga tahan ülistada naisi. Mind kuidagi kõnetab see rüüside ja satside teema, mis annab kehavormidele naiselikkust juurde. Minu kollektsioonis väljendab see naiste võimukust.»

Värvitoonidelt on Alexanderling sel korral jäänud üsnagi tagasihoidlikuks. Kõige rohkem paistavad silma pruunid ning valged toonid. Värskust lisavad pehmed sinised ja roosakad toonid, särtsakust toovad kaasa rohelistest, triibulistest ja täpilisest kangastest tehtud rõivad. Igale kombinatsioonile lisavad laitmatu sära silmapaistvad kõrvarõngad.

«Muide lähemalt vaadates on neis rõivastes väga palju liidetud materjale – midagi õhulisemat ja midagi katvamat, midagi siledat ja midagi faktuurest,» teab moespets Kristina Herodes. «Ja taljejoon on enamasti kummiga, ei käsi sul samas mõõdus püsida.»

TFW2020 Alexanderling
TFW2020 Alexanderling Foto: Erlend Štaub/TFW

1862. aastatel Euroopast USA preeriatesse elama asunud naised viisid endaga kaasa oma vara ja rõivaid. Rändega kaasnenud elumuudatustega ilmnesid naistel ka agorafoobia ning erinevat sorti ärevushäireid. «Teades seda, vaatame sellele ajastule iseloomulikuks saanud musti ripsipaelu kaelas, juustesse sõlmituna ning kõrvale suunatuna hoopis teises valguses,» kirjeldab Anu Ling kollektsioonis kasutatud musti ripsipaelu.

Liisi Eesmaale meeldivad kollektsiooni juures palju õrnu kihikesi ja rafineeritud satse, mis pole õnneks liiga magusad.

TFW2020 Alexanderling
TFW2020 Alexanderling Foto: Erlend Štaub/TFW

1960. aastate filmidest tuttavad täpilised kangad, lisavad kollektsioonile mõnusat retrohõngu. Kes meist ei mäletaks ajatut Marilyn Monroe'd? See pealtnäha lihtne rõivas sobib kandmiseks nii moelavale kui ka linnatänavale.

TFW2020 Alexanderling
TFW2020 Alexanderling Foto: Erlend Štaub/TFW

Kuigi esmapilgul võib Alexanderlingi kollektsioon üsnagi pastelsena näida, ei puudunud tema sõust sära ja ääretult jõulised kostüümid. See kaunis õhtukleit lööb kõik pahviks! Sõnatud on nii moesõu jälgijad kui ka preeria elanikud.

TFW2020 Alexanderling
TFW2020 Alexanderling Foto: Erlend Štaub/TFW

Anu Ling kasutab tihti materjale, mis om kergelt venivad ja elastsed. «Taljes asuv kumm ning kangas peituv elastaan, annab naisele võimaluse kanda minu rõivaid ka siis, kui tema kehavorm muutub,» selgitab disainer oma rõivaste elastsuse taga peituvat saladust.

TFW2020 Alexanderling
TFW2020 Alexanderling Foto: Erlend Štaub/TFW

See ülaloleval pildil kaabu on Kristina Herodese lemmikkaabu! «See kumer lambikuplikübar on kõige ägedam! Tegelikult safarirännakute mood, et kaitsta kaunitari valget nahka iga viimase kui päikesekiire eest. Ja täpid – viimaks ometi mõtleb keegi ka Kristinka peale, nii lahe!»

Kasutatud peakatted annavad kollektsioonile juurde palju tugevat naiselikkust. Disainer Anu Lingi sõnul on need peamiselt tellitud Hispaaniast ning on kollektsiooni lisatud vaid stilistiliselt eesmärgil, mitte põhikomponendina.

TFW2020 Alexanderling
TFW2020 Alexanderling Foto: Erlend Štaub/TFW

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre 

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles