Kõik, mida pead kunstripsmete ja ripsmetuši sobitamisest teadma

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Õigesti paigaldatud kunstripsmed lisavad vunki igale igale näole.
Õigesti paigaldatud kunstripsmed lisavad vunki igale igale näole. Foto: Engin Akyurt from Pexels

Kõik, kes kunagi kunstripsmeid kandnud on, teavad, et kiht või paar ripsmetušši võimendavad nende võlu veelgi. Siiski ei sobi mitte iga suvaline ripsmetušš kunstlike kaunitaridega paari, kirjutab Elite Daily.

Kõige olulisem asi, mis võib kunstripsmete puhul valesti minna, puudutab loomulikult liimi, millega nad ripsmepiirile kinnitatud on. Sa ju ei soovi, et vale koostisega tušš su hoolega kinnitatud lisaripsmed küljest kukutaks. Õnneks on kõigil selleks otstarbeks parimatel ripsmetušidel üks ühine omadus, mille järgi neid ära tunda: nad on kõik veepõhised.

Kuulsuste meigikunstniku Geoffrey Rodriguezi sõnul, kelle klientide hulgas on olnud ja Gigi Hadid ning Emma Watson, on veepõhised ripsmetušid ideaalsed, sest nad ei reageeri negatiivselt ripsmeliimiga. Seevastu õlipõhised ripsmetušid «võivad sundida juba kinnitatud ripsmeriba liimi küljest eemalduma».

See selgitus on loogiline ka sellest aspektist, et paljud silmameigi eemaldamiseks loodud tooted on nimelt õlil baseeruvad - nende pehmendav koostis lahustab ripsmeliimi ning veekindla meigi vaid vähese vaevaga. Samuti tuleks meeles hoida seda, et kõik ripsmetušid, milles sisalduvad ripsmeid täiustavad erilised kiud, ei ole samuti liimiga parimad sõbrad, seega tasuks ka neid vältida.

Kõike parem viis õiget tušši ära tunda on vaadata selle koostisosade nimekirja, sest vesi on seal alati esimesena välja toodud. Seejärel võid otsustada, millise omadusega toodet otsid: kas soovid volüümi, pikkust, definitsiooni või segu kõigist neist?

Pikima võimaliku kunstripsmete kandeaja jaoks soovitab Rodriguez sellist tegevusjärjestust:

  1. Kooluta kõigepealt oma ripsmed (see aitab kunstripsmete raskust paremini toestada, selgitab mees).
  2. Kata oma ripsmed tušiga ning lase veidi kuivada.
  3. Paigalda kunstripsmed.

Siiski ei soovita Rodriguez ripsmetušši kunstripsmete peale kanda, isegi mitte veepõhist, sest see võib samuti kunstripsmeid küljest kukkuma panna või liimile kehvasti mõjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles