Peenis ei mahu tuppe ära – miks ning mida teha

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Suhteprobleemid.
Suhteprobleemid. Foto: Shutterstock

Kui võtta arvesse, et vagiinad on loodud venima piisavalt, et sealt vastsündinu läbi mahuks, ei tohiks ühelgi tupel olla probleeme erekteerunud peenise mahutamisega. Siiski on see mõnikord nii, kirjutab health.com.

Lõdvestunud olekus on keskmine tupp umbes 9,4 cm pikkune. Ent kui vagiinaomanik on seksuaalselt erutunud, siis tema tupp pikeneb, laieneb ning libestub – seetõttu peaks seks ka kõige paremini varustatud meesterahvaga olema piisavalt libe ja mõnus. Ometi on juhtumeid, kus peenis on ka kõigest sellest hoolimata liiga suur, et tuppe mahtuda.

Peenis on liiga suur

«See on küll väga harv olukord, kuid mõned mehed võivad tõesti sedavõrd hästi varustatud olla, et mõned sekspoosid võivad sel juhul osutuda keeruliseks või valulikuks,» selgitab Christine Greves, kes on günekoloog Orlando linnas Floridas. Keskmine erekteerunud peenis on umbes 13 cm pikk, ent isegi kui see on vaid mõni sentimeeter pikem, võib selle «mahutamine» pisut keeruliseks osutuda. Lisaks väärib mainimist, et kõige suurem erekteerunud peenis on üle 33 cm pikk. Uhh!

Tupekudede venivus

Veel üks põhjus, miks tupp ja peenis omavahel kokku sobida ei pruugi, on naise vanus. Kahe-, kolme- ja neljakümnendates eluaastates naistel on östrogeeni tase kehas loomulikult kõrge, mis tagab selle, et tupes asuvad koed oleksid venivad. See omakorda muudab tupe üsnagi hästi avanevaks ning vähem tundlikuks, ütleb dr Greves. Kuid pärast menopausi toodab keha tunduvalt vähem östrogeeni ning naistel võib tekkida ka probleeme tupekuivuse tõttu. Nende kahe koosmõjul võib suurem või isegi keskmise suurusega peenis tuppe sisenedes tekitada valu ning hõõrdumist nii mehele kui ka naisele.

Keskmisest väiksem tupp

Kolmas asi, mida tasub arvesse võtta, on see, et kuivõrd on olemas väiksemaid peenised, siis võivad ka mõned vagiinad lihtsalt väiksema mahutavusega olla. Seetõttu ei pruugi väga suure peenise ning väiksema tupe kombinatsioon hea variant olla. «Mõned tuped on lihtsalt suuremad kui teised, seega ma usun, et see erineb inimesiti,» ütles dr Greves.

Mida teha?

Olgu põhjused põhjusteks, ent mida siis ikkagi teha, kui tundub, et tupp peenist hästi mahutada ei suuda? Alati on suureks abiks pikem eelmäng, sest mida erutunum naine on, seda rohkem toodab tema keha ka loomulikku libestit, mis omakorda aitab tuppe libedamaks ning venivamaks muuta. Väga kasulik on käepärast hoida ka poest ostetud libestit, kui keha toodetust väheks jääb.

Teine soovitus on jääda selliste sekspooside juurde, kus naine on juhtrollis, näiteks pealasendis jms. Sellisel juhul saab naine oma liigutustega ise kontrollida nii kiirust kui sügavust ning mees ei saa liiga sügavale penetreerida. Kui probleem lähtub menopausist, siis soovitab dr Greves selles eluetapis naistele östrogeenikreemi või tupe venitamist kas sõrmede või vastavate abivahenditega. Kui sellised meetodid ei ole tulemust andnud, siis tasub alati probleemist rääkida ka oma günekoloogiga, kes oskab kindlasti anda soovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles