Paljud eksivad: kuus sõna, mida CV-s mitte kunagi kasutada

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sa võid CV koostamiseks kulutada tunde, lootuses, et see tagab unistuste töö. Karjääritreener ja värbamisnõustaja Simon Bennett hoiatab tööotsijaid, et nad eemaldaksid oma CV-st kuus sõna, mis rikuvad kohe esimesel võimalusel nende töövõimalused.

CV koostamisel on üsna keeruline teistest eristuda ja tööandja tähelepanu haarata, küll aga paistad negatiivses mõttes kohe silma, kui kasutad eemalepeletavaid sõnu, kirjutab Mirror.

On olemas teatud sõnad, mida ise pead võib-olla mõjuvõimsaks, aga karjääritreener ja värbamisnõustaja Simon Bennet neid heaks ei kiida. Need kuus sõna rikuvad kõik su šansid intervjuule pääsemiseks.

«Kandidaadid kasutavad sageli sõnu, mida peavad piisavaks, et muuta neid pädevaks. Kui tööandjad tahavad näha, kuidas te neid tunnuseid kehastate,» ütleb Bennet.

Kuus sõna, mida CV-s mitte kunagi kasutada:

Lojaalne

Energiline

Täpne

Motiveeritud

Töökas

Meeskonnamängija

Selle asemel, et üksikute sõnadega omadusi välja tuua, kirjelda lahti, milles oled lojaalne. Demonstreeri seda eelmises ettevõttes töötatud aja näol. Lisaks kirjelda, miks sa seal ettevõttes nii kaua töötasid. See väljendab sinu lojaalsust konkreetse näite abil.

Asenda need eelmised «võimsad omadussõnad» näiteks järgmistega: «saavutasin» ja «juhtima». Võid näiteks öelda: «Ma saavutasin kõik müügieesmärgid» või «Ma juhtisin kolmeliikmelist meeskonda».

«Seda tüüpi näited haaravad tähelepanu ja tekitavad lugejale elevust. Need sõnad aitavad esile tõsta sinu oskuseid ja võimeid ning näitavad eelmistel töökohtadel saavutatud edu,» ütleb Simon. Näited lisavad CV-le rohkem väärtust kui lihtsad sõnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles