Psühholoog õpetab: kui valid partnerit, pööra erilist tähelepanu sellele ühele asjale

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Pexels

Tutvumisportaalides ja -rakendustes tuleb nii mõnelegi küsimusele vastata, mis võiksid sind potentsiaalsetele kaaslastele paremini tutvustada. 

Ent psühholoog Peter Pearson ütleb, et tutvumisportaalid jätavad tähelepanuta ühe väga olulise asja, mis on partnerit valides ääretult tähtis.

Pearsoni sõnul on tähtis see, et sinul ja partneril oleksid sarnased väärtushinnangud. Peasoni hinnangul on see lausa nii oluline, et ta nimetab seda paarisuhte «pühaks graaliks», kirjutab Business Insider.

Väärtushinnangud on tähtsamad kui keemiline tõmme kahe inimese vahel. Pearson selgitab, et hormoonidest tingitud reaktsioon hääbub aja jooksul, ent väärtushinnangud on need, mis ei muutu. «Sa võid muuta oma huvialasid, aga mitte väärtushinnanguid,» sõnas Pearson.

Kui üks teist soovib nädalavahetusel peolt peole käia, ent teine tahaks looduses matkata, siis ilmselt suudate leida mingi kompromissi. Aga kui üks teist tahab iga hinna eest ühiskonda paremaks muuta ja oma staatust parandada, kuid teine ei hooli sellest karvavõrdki, siis võivad teil tekkida probleemid.

Pearson meenutas üht paari, kellega ta kunagi töötas. Mees oli väga rikas ja ehitas perele suure maja, naine oli aga hästi lihtne ja tema ei tahtnud raha raisata. Ühel hetkel muutus mehe hiiglaslik unistuste maja naise jaoks lausa vastumeelseks. «See on suur huvide kokkupõrge ja sellest pole lihtne üle saada,» sõnas Pearson.

Ta hoiatas, et kui paarisuhtes olevate inimeste väärtushinnangud on väga erinevad, siis ei saa suhtest asja. «Väikesed asjad kasvavad ajapikku väga suurteks,» sõnab Pearson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles