Kuus põhjust, miks endise kallimaga seksida tahetakse

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Asjatundja käis läbi mitmesuguseid psühholoogilisi põhjuseid, miks paljud võivad unistada endise kallimaga seksimisest. See on lausa veider, et suur hulk inimesi lõpetab pärast lahkuminekut ikkagi samas voodis, kirjutab Your Tango.

Psühholoogid ütlevad, et endise kallima sängi ronimine ei ole sugugi hea mõte, kuna see võib uusi probleeme tõstatada või tekitada soovi taas koos olla. Tihti lõppeb suhte ülessoojendamine ikkagi lahkuminekuga.

See on loomulik, et kui oled kallimast lahku läinud, jääd end üksikuna tundma. Osad inimesed igatsevad lihtsalt suurepärast seksi ja see oli puruks läinud suhtes ainus hea asi.

Miks on seks endise kallimaga niivõrd ahvatlev? Siin on kuus põhjust:

Soov seksuaalse läheduse järele

See on üks peamiseid põhjuseid, mis endise kallima kaissu poetakse. Enamasti on see lihtsalt seks, milles hingeline seos puudub. Puudutused on heaolu jaoks olulised ja seksuaalne lähedus suurendab üldist eluiga, rahulolu ja õnne.

Otsid lõplikku otsust

Kelle suhe oli keeruline ja päädis suure segadusega, ei saanud suhte lahkumineku osas konkreetsust. Endiselt poetakse tagasi ühisesse voodisse, sest pole otse välja öeldud, et suhe on läbi.

Moodus, kuidas lahkuminek poleks liiga karm

Osade jaoks muudab «lahkumineku seks» asjad leebemaks, sest üksteisest on keeruline lahkuda, kui mitmeid aastaid koos veedetud.

Üksindus

Endine kallim on juba tuttav inimene ja uue partneri leidmine võtab veel aega. Uue inimese tundma õppimine on aeganõudev, mistõttu ongi vana juurde naasmine lihtne lüke. Loomulikult võib selline moodus mõnda aega lohutada, aga lõplik otsus tuleb üsna pea langetada.

Arvatakse, et asjad on taas stabiilseks muutunud

Kuna suhe on juba ammu lõppenud, ollakse kindel, et olukord on stabiilne. Pöördutakse tagasi endise kallima juurde, et välja selgitada, kas ehk on veel allesjäänud tundeid, mille pinnalt jätkata. Tegelikkuses on olukord ikkagi sama ja suhte lõpp on juba eos valmis kirjutatud.

Endise kallimaga seksimine on tervislik vaid siis, kui mõlemad osapooled teadvustavad enesele, mida teevad. Kui liigutakse naiivselt tagasi suhtesse, mis juba alguses ei sobinud, ei saa sellest ka hiljem asja. Lõpptulemuseks on katkised ja õnnetud inimesed. Mõtle hoolega, mida oma teoga taotled või mis valelootust see teisele anda võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles