TEADLASED ON RÄÄKINUD ⟩ Just need omadused teevad peenise «nägusaks»

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Millised omadused teevad peenise ilusaks?
Millised omadused teevad peenise ilusaks? Foto: Shutterstock

Teadusajakiri "The Journal of Sexual Medicine" (eesti k. seksuaalmeditsiini ajakiri) tuli välja uuringuga, mis vastab ebatavalisele küsimusele "Mis on hea väljanägemisega peenis?", kirjutab portaal health.com.

Šveitsi teadlased, kes uuringu läbi viisid, palusid 105 naisel (vanuses 16 kuni 45) hinnata erinevate peenist iseloomustavate joonte olulisust. Kaheksast välja toodud joonest jäid klassikaliselt olulisteks peetud jämedus ning pikkus nimekirjas vastavalt neljandale ning kuuendale kohale. Välimuses oluliste joonte esikolmiku moodustasid:

  1. Üldine visuaalne välimus
  2. Kubemekarvad
  3. Nahk peenisel

Nimekirjas olid veel ka peenisepea kuju (olulisuselt viies), munandite välimus (olulisuselt seitsmes) ning kõige vähem oluliseks ehk kahenksandaks jäi kusitiavause kuju ning asukoht.

See kõik tundub teadusuuringu kohta pisut tobe, eksole? Pole ju olemas sellist asja nagu täiuslik peenis, just nagu ei ole olemas ka täiuslikku vagiinat või täiuslikke rindu. Tegelikult viisid teadlased uuringu läbi selleks, et julgustada hüpospaadia all kannatavaid mehi. Hüpospaadia on sünnidefekt, mille tõttu kusitiava, mille tavaliselt leiab peenise tipust, asub peenise alumisel küljel ning harvadel juhtudel ka peenisevarre keskel või lausa munandite läheduses. Selle defektiga sünnib kuni 0,5% mehi.

Tavaliselt korrigeeritakse defekt beebi esimese eluaasta jooksul operatsiooni teel, kuid ometi muretsevad sellega sündinud mehed, et nende peenised näevad ebanormaalsed välja. Siiski leidis uuringus kinnitust teadlaste väide, et tegelikult ei pööra naised kusitiavale üldse erilist tähelepanu. Kui uuringu käigus näidati osalejatele operatsiooni teel korrigeeritud hüpospaadiaga peeniste pilte, siis hindasid naised neid välimuse poolest täpselt sama normaalseteks kui ümberlõigatud peeniseid.

Teadlased pöörasid tähelepanu ka uuringus osalenud naistele, et saada teada, millised faktorid nende arvamust mõjutada võivad. Uuringu tulemused polnud üllatavad: mida vanemad ning seksist üldiselt huvitunumad naised on, seda normaalsemaks pidasid nad ka peeniste välimust. Vanusega tuleb palju tarkust, sealhulgas ka suurem leppimine nii oma kui ka teiste inimeste kehade väljanägemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles