10 ametit, millele eestlased aprillis tormi jooksid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kõige populaarsema ametikoha tiitlit hoidis aprillikuus kauba komplekteerija. Konkurents ühele komplekteerija ametikohale on aastaga kerkinud tervelt kaheksa korda, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.

Kõige tahetum amet aprillikuus on seni olnud kauba komplekteerija, kus keskmiselt leiab tööpakkumiselt koguni 417 kandideerijat. 2019. aasta aprillikuus oli kauba komplekteerija tööpakkumistel keskeltläbi 54 kandideerijat – seega on konkurents antud ametile kasvanud koguni kaheksa korda.

Populaarsete ametite loetelus järgnesid komplekteerijale kuller ja e-poe töötaja/administraator, kus ühele ametikohale kandideeris keskmiselt vastavalt 386 ja 257 tööotsijat. Seega olid kõik kolm aprillikuus enim tahetud ametit seotud kaubandusega.

Pea 200 kandideerijat leidus ka tõstukijuhtide ja laotöötajate töökuulutustelt ning keskmiselt üle 100 töösoovija CV laekus ka ostu- ja müügispetsialistide tööpakkumistele. Lisaks mahtusid 10 enim tahetud ameti sekka veel ka personali- ja värbamisspetsialist, telefonimüügi konsultant, kinnisvarahaldur ja müügijuht. Ka kõikidel neil leidus tööpakkumistel keskeltläbi rohkem kui 70 kandideerijat.

«Keskmine kandideerijate arv on 2019. aastaga võrreldes kasvanud tervelt 167%. Sisuliselt üleöö kadus tööturult tööjõupuudus,» kommenteerib värskeid tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

«Väga oluline on nüüd tegeleda tööjõu ümberkoolitamisega ja olla valmis ümberõppeks, sest kuigi tööandjate värbamisvajadused päev-päevalt kasvavad, on töökohad siiski muutumas ja vajavad uusi oskuseid,» lisab Henry Auväärt.

10 enim tahetud ametit 2020. aasta aprillikuus:

Amet

Keskmine kandideerijate arv ühele ametikohale

Kauba komplekteerija

417

Kuller / autojuht

386

E-poe töötaja / administraator

257

Tõstukijuht / laotöötaja

185

Ostuspetsialist

119

Müügispetsialist

115

Personalispetsialist / värbamisspetsialist

93

Telefonimüügi konsultant

90

Kinnisvarahaldur

81

Müügijuht

76

CVKeskus.ee on aastal 2000 loodud Eesti suurim tööportaal, mida külastati 2019. aastal üle 14 miljoni korra ja kus avaldatud tööpakkumistel viidi läbi rohkem kui üks miljon kandideerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles