18. aprill 1894. aastal sündinud itaallanna Leonarda Cianciulli polnud alati koletis, ehkki tema noorukiiga oli naise selliseks muutnud. Kõik algas sellest, kui naise ema ta vale mehega abiellumise eest ära needis.

Leonarda Cianciulli püüdis noorena kaks korda enesetappu teha ning seejärel abiellus mehega, keda vanemad madala staatuse tõttu silmaotsaski ei sallinud. Leonarda ema oli mehevaliku tõttu sedavõrd pettunud, et needis oma tütre ära. Ta soovis oma tütrele igavest kannatust. Kuigi seda ei saa tõestada, hakkas pärast abiellumist tõesti üks häda teist taga ajama ja tundus, et needus oli toimima hakanud.

Leonarda abiellus 1917. aastal ja juhtis Itaalias Corregios väikest poodi, kus müüdi seepi. Naine oli oma piirkonnas väga austatud ja populaarne. Mõni aasta pärast abiellumist vahistati naine pettuse eest ja kolm aastat hiljem hävines ta kodu maavärinas. Lisaks mahtus itaallanna ellu palju kaotusi: ta oli kokku 17 korda lapseootel, kuid raseduse katkemise tõttu kaotas neist kolm ja 10 surid väga noores eas. Naisele jäi alles vaid neli last, kelle suhtes ta ülikaitsev oli.

Kommentaarid
Copy