Moebrändi Alexanderlingi kevad-suvine kollektsioon sai mõjutust preeriatüdrukute elust

Naine
Copy
Alexanderling
Alexanderling Foto: Alexanderling

Rotangpunutistest peakatted, pärlikobarate kuhjad mesilase imitatsiooniga kõrvarõngastel – need on mõned detailid ultra-naiselike preeriatüdrukute sahisevate kleitide juures Alexanderlingi uues kollektsioonis «Louisana», mida esitletakse Tallinn Fashion Weekil 5. mail Elu24 veebis.

«See kollektsioon räägib preeria hullumeelsusest,» selgitab kollektsiooni saamislugu moekunstnik Anu Ling. «1862. aastal kiitis USA president Abraham Lincoln heaks asundustalu seaduse (Homestead Act), mis andis vallalistele naistele ja leskedele õiguse oma maatükile kauges läänes – eeldusel, et nad viibivad kohal vähemalt viis aastat. Niisiis leidus naisi, kes tulid oma kodudest Euroopast (Norras, Saksamaal ja mujal), tuues kaasa oma vara ja rõivad ning alustasid uut elu suures preerias. Sellise rändega toimunud elumuudatusega ilmnesid naistel aga ka agorafoobia ja erinevat sorti ärevushäired. Teades seda, vaatame sellele ajastule iseloomulikuks saanud musti ripsipaelu kaelas, juustesse sõlmituna ning kõrvale suunatuna hoopis teises valguses.»

Disainer Anu Lingi eesmärgiks on ka sellisest elukatsumusest leida ilu. «Kuigi rõhuvas meeleolus, kannavad preeriatüdrukud siiski satsidega täiendatud kleite, mis suunavad praktiliselt iga naise ilutaevasse,» ütleb moedisainer.

Tallinn Fashion Weeki lavalaudadel saab preeriatüdruku seljas näha ligi 30 komplekti, mille seas on pleegitamata linatoonis ja satsidega küllatud detailidega pahkluupikkuseid kleite. Kollektsiooni asümmeetrilised ja voogavad proportsioonid on maalähedases värvigammas, seda rõhutavad värske kevadise preeriarohu roheline ja kolletunud sügisheina pruun. Kasutatud on disaineri pikaaegseid lemmikuid kangaid nagu viskoosi jersey, pits ja siidikrepp.

Esitlusele tulevad rõivad ei oma niivõrd uuenduslikku kontseptsiooni kui multifunktsionaalsust, pakkudes ühele kleidile kahte või enamat kombineerimisvõimalust. Kollektsioon on loodud kandjale, kes ei soovi oma igapäevastes ilurutiinides kiiruse ja mugavusega alla anda tulemusele.

Alexanderling on 2016. aastal loodud Eesti moebränd, mis esitleb kollektsioone Tallinn Fashion Weekil kaks korda aastas ning lisaks sellele spetsialiseerub eritellimusel valmivate pruutkleitide loomisele.

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab veebi teel aset 5. – 6. mail, tuues juba kaheksateistkümnendat korda lavale nii kodumaa tippdisainerid, kui ka siinse moemaastiku uued ja värsked tegijad.

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles