Emotsionaalne hetk: koroonaviirusest taastunud värske ema kohtub esmakordselt pojaga

Naine
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

New Yorgist pärit naine, kes nakatus koroonaviirusesse raseduse kolmandas trimestris, vabanes personali aplausi saatel haiglast ja kohtus esmakordselt pojaga, kes sündis ajal, mil ema oli juhitaval hingamisel.

Yanira Soriano, kellel tuvastati kopsupõletik ja Covid-19, oli ravil Southside'i haiglas Bay Shore'is. Esimesel aprillil läks Soriano juhitava hingamise alla ja juba teisel aprillil sünnitas ta keisrilõike abil oma poja Walteri. Soriano oli keisrilõike ajal 34. nädalat lapseootel, ütles haigla pressiesindaja People'ile.

«Ta ei olnud keisrilõike ajal ärkvel, mistõttu ei kuulnud ta lapse nuttu ega saanud võimalust temaga vahetult pärast sündi kohtuda,» avaldas People'ile sünnitusabi ja günekoloogia osakonna juhataja Benjamin Schwartz.

Sorianot hoiti juhitava hingamise all 12 päeva. Walter viidi enne koju laskmist teise haiglasse.

Kui värske ema lõpuks tervenes ja oli kojuminekuks piisavalt taastunud, saadeti ta ära suure õhinaga. Ta sõidutati oma vastsündinud pojaga kohtuma läbi koridori, kus meditsiinitöötajaid talle hõisates ja plaksutades kaasa elasid.

Välja jõudes pandi Walter esimest korda ema sülle.

«Täna oli hea päev,» kommenteeris Schwartz taasühinemist People-ile. «See on uskumatult uhke hetk mitte ainult sünnitusabi ja günekoloogia osakonna jaoks, vaid kogu Southside'i haiglas töötava meeskonna jaoks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles