SISU ON HÄIRIV! ⟩ Proua jäi ebaõnnestunud maniküüri tõttu sõrmest ilma

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Jose Jackson
Jose Jackson Foto: Jose Jackson/SWNS/Scanpix

Kahe lapselapse vanaema Jose Jackson läks maniküüri saama ja talle pandi akrüülküüs kogemata küünenaha sisse. Proua ei osanud toona sellest midagi arvata, kuid ühtäkki hakkas sõrm paisuma ja tõmbus lõpuks lillaks, kirjutab Metro.

57-aastane Jose Jackson sai kohutava maniküüri osaliseks, mis sundis teda haiglasse minema, kus olukord üle vaadataks. Naisele oli paigaldatud akrüülküüned, millest nimetissõrme oma oli surutud küünenaha alla. Olukord muutus peagi traagiliseks ja naise sõrmeots tuli amputeerida, et mitte kogu kätt kaotada.  

Foto: Jose Jackson / SWNS/Jose Jackson / SWNS/Scanpix

Naine ütleb, et tahtis lasta end maniküürija juures ilusaks teha, aga jäi hoopis sõrmest ilma. Jose ütles, et ta tavaliselt käi maniküürija juures, aga tahtis end jõulude puhul veidi hellitada. Jose ütleb, et ei saanud terve sõrmepuhul arugi, kui vajalik see on. Nüüd, kui sõrme enam pole, on elu uskumatult palju muutunud.

«Sõrme kaotamine on minu elu täielikult muutnud. Ilma sõrmeotsata ei saa ma nööpe kinni panna, pliitsit hoida. Ei suuda purke avada ja ei saa enam oma kitarri mängida» ütleb proua. «Kui ma haiglasse jõudsin, toodi meditsiinitudengid vaatama, sest nad polnud nii hullu infektsiooni varem näinud.»

Foto: Jose Jackson / SWNS/Jose Jackson / SWNS

Hiljem selgus tervisekontrollis, et salongis, kus Jose käis, poldud töövahendeid korralikult puhastatud. Jose sai puhastamata tööriistadelt stafülokokk bakteri nakkuse.

Jose võttis ühendust advokaadiga, kes aitas küünesalongilt kompensatsiooni välja nõuda. «Ma võtsin küll hüvitusraha vastu, aga see ei too mu kaotatud sõrme tagasi.»

Josel tuli amputeeritud sõrmeotsaga pikalt kohaneda ja ta loodab, et tema lugu tõstab küünetehnikute teadlikkust, kui oluline on töövahendeid korrektselt desintitseerida.

Foto: Jose Jackson / SWNS/Jose Jackson / SWNS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles