VIDEO Kohtingutreener Hussey õpetab: 5 trikki, kuidas paistad kohe huvitavama inimesena

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Matthew Hussey
Matthew Hussey Foto: Kuvatõmmis

Me kõik tahame olla huvitavad inimesed ning see lisab sulle palju karismat. Millised on väikesed psühholoogilised trikid, mida järgides saame muutuda ligitõmbavamaks?

Kohtingutreener Matthew Hussey, kes peab lehekülge How To Get The Guy, on edukalt nõustanud tuhandeid naisi. Hiljuti jagas ta oma sisevaadet ja nõuandeid, kuidas olla huvitavam inimene – ja kasutas selleks nõuandeid, mis on mõeldud kirjanikele. «Ma usun, et neid printsiipe elus rakendades saame me kõik olla põnevamad inimesed,» ütleb ta ning soovitab neid nõuandeid järgida nii töö- kui eraelus.

  1. Ära karda kunagi kirjutada kohast, millest sulle tundub, et on palju kirjutatud. See koht pole enne sinu, kui sina pole sellest kirjutanud. Hussey selgitab, et me kõik kardame teinekord rääkida teemadel või asjadest, millest meile tundub, et on juba palju räägitud ja meil pole suurt midagi uut lisada. «Nii et järgmine kord, kui oled õhtusöögilauas ja teemaks tuleb miski, mis tundub sulle iganenud ja vana teemana, siis pea meeles: sina pole veel oma sisendit sinna vestlusse andnud,» ütleb Hussey. «Ja sul võib olla unikaalne nurk, kuidas sina seda asja näed. Sinu tõde on alati midagi väärt.»
  2. Pole midagi huvitavamat kui tõde. «Paljud inimesed kulutavad liialt aega, et leida huvitav viis millegi ütlemiseks – selle asemel, et lihtsalt öelda, mis meie jaoks on tõene,» räägib kohtingutreener. Ego võib sageli tõele ette jääda, kuna me oleme liiga mures, kuidas meid nähakse, selle asemel, et öelda, mida tõeseks peame.
  3. Järgi oma huvisid. Ükski eluala pole rumal inimesele, kes seda tõsiselt võtab. Hussey on märganud seda tõesena olevat igas eluvallas. «Kui ma räägin millestki kirglikult, siis saavad inimesed minuga kontakti,» ütleb ta. «Ja kui ma juba millestki huvitun, on väga lihtne sellesse ka kirglikult suhtuda.»
  4. Su nõrkused on su tugevused. «Ma olen elu jooksul avastanud, et me kõik alahindame tohutult oma nõrkusi,» mõtisklen Hussey. «Su nõrkused on aken, mille kaudu teised inimesed sinusse vaadata saavad ja näevad, et sa oled inimene.»
  5. Lähene olukordadele, millest sa midagi ei tea, siira uudishimuga. Kõige targem on alati jääda siiraks ja iseendaks. Kui sa millestki midagi ei tea, siis ole avatud ja uudishimulik ning avastad, et inimesed jagavad lahkelt sinuga oma kogemusi ja teadmisi. Kui keegi räägib oma tööst või projektist, millest sa midagi ei tea, siis ära nooguta lihtsalt kaasa, nagu mõistaksid – see tekitab vaid barjääri ja kaovad võimalused siiraks kontaktiks. «Ära teeskle, et mõistad, vaid näita, et oled siiralt uudishimulik – see paneb teise inimese tundma, et ta on tähtis, asjad, mis ta teeb, on tähtsad,» paneb Hussey südamele.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles