Teaduslikult kinnitatud: üks väike eluviisimuudatus, mis tagab sulle õnneliku ja terve elu

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik tahaksime olla õnnelikumad ja tervemad, kuid ometi pole tee selleni alati lihtne. Kuid siin tuleb appi teadus, kes annab meile ühe lihtsalt elluviidava nipi, mis muudab meie elu kardinaalselt paremuse poole.

Exeteri ülikoolis Inglismaal tehti uuring, millest selgus, et inimesed, kes veedavad nädalas vähemalt kaks tundi looduses, on suurema tõenäosusega parema tervise juures ja tunnevad end ka vaimselt paremini. See tähendab vaid päevas 17 minutit õues viibimist. Selle aja ju ikka leiame!

Uuringu tarbeks räägiti 19 806 inimesega ning selgus, et kui looduses veedetud aeg jääb alla kahe tunni, siis sel tervisele mõju pole. Samuti selgus, et kui õues ollakse rohkem kui viis-kuus tundi, siis samuti sel tervisele enam positiivset mõju pole – küll aga on see lihtsalt tore.

Polnud ka vahet, kuidas sa oma aega kasutad – kas teed selle kaks tundi ühes jutis või jupitad nädala peale ära. Lõpptulemus on ikka sama, kirjutab MSN.

See uuring meenutab meile juba teada talupojatarkust, et loodus ja värske õhk on meile kasulikud, olgu selleks siis lõunapausiaegne jalutuskäik või nädalavahetus matkarajal. Nii et veeda rohkem aega looduses ning märkad peagi muutusi. Pea vaid kinni eriolukorra reeglitest ning väldi rahvarikkaid kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles