Need on põhjused, miks hertsoginna Kate'i kooliajal julmalt kiusati

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Hertsoginna Kate Middleton
Hertsoginna Kate Middleton Foto: Doug Peters/Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Kate Middleton on avalikkuse ees alati väljapeetud ja enesekindel daam. Hertsoginna on laste emotsionaalse ja füüsilise heaolu edendamise eest palju kiita saanud. Paljud ei tea, et Kate Middleton koges kooliajal ränka tagakiusamist, vahendab Best Life.

Cambridge’i hertsoginna Kate Middleton koges 13-aastasena julma koolikiusamist. Kuna ta oli Downe House'i kooli alles hiljuti läinud, muutus neiu kohe koolikaaslaste sihtmärgiks. Enamik õpilasi oli Downe House'i kooli alustanud 11-aastaselt. Kate saabus kooli aga 13-aastasena ja teda hakati uue õpilasena kiusama. Alustuseks jäi ta seetõttu hambusse, kuna pendeldas iga päev oma vanematekodust kooli ega ööbinud sarnaselt teiste õpilastega ühiselamus.

«On suur vahe, kui alustad kooli 11-aastasena,» ütleb endine Dowe House kooli õpilane Georgina Rylance. «Sul on kaks aastat, et teistega sidet luua ja koos olla. Isegi osal populaarsetel tüdrukutel oli raske sisse elada, kui nad 13-aastasena tulid,» jätkab Rylance.

Kate’i peeti oma eakaaslaste rühmas olematuks. See oli väga prestiižne kool ja noored kogesid survet. Kõik tüdrukud olid kõrgete eesmärkidega ja paljud toitumishäiretega. Tüdrukud tahtsid olla parimad, tugevaimad, uhkemad, aga Kate oli algusest peale tagasihoidlik.

Kuna Kate oli väga õnnetu, otsustasid neiu vanemad kooliaasta keskel ta uude Marlborough' kolledžisse viia. Sealne klassiõde Jessica Hay ütles, et eelmise kooli õpilased oli Middletoni «liiga kõhnaks ja alandlikuks» nimetanud.

«Kui ta lõunasöögi ajal teiste juurde lauda istus, tõusid kaaslased püsti ja läksid uude kohta istuma,» kirjeldab Hay Downe House koolis toimunut, kus oli punt tüdrukuid, kes Middletoni igasuguste nimedega kutsusid, raamatuid ära varastasid ja teisi ebameeldivaid tegusid tegid.

Ilmselgelt on kooliaegne kiusamine Kate Middletoni püsivalt mõjutanud. Ta rõhutab täiskasvanuna, kui oluline on laste vaimse tervise eest seista. Hertsoginna on öelnud: «Paljude laste jaoks võib maailm hirmuäratav koht tunduda. Ehkki me ei pruugi seesmiselt alati vaprad olla, võib isegi väikseim tegu – näiteks mure jagamine või abi küsimine – olla uskumatult julge tegu. Aidates lastel abi otsimisel end enesekindlalt tunda, võib see nende elu suureltüsna palju mõjutada.»

Kate Middleton on öelnud, et paljud täiskasvanueas tekkinud probleemid ulatuvad tagasi lapsepõlve, sest noorena kogetud traumad pole saanud lahendust ega lohutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles