Toidupank kriitilises seisus: laod on tühjad, abi oodatakse pikisilmi (8)

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Toidupank

Kriisiolukord on jätnud hätta meie ühiskonna kõige nõrgemad – pered, kel on raskusi omal jõul toidulaua katmisega. Toidupank ootab hädasti annetusi.

Liina Peäske Toidupangast ütleb, et laod on üsna tühjad ning eriolukorras on langenud kaubandusest päästetava toidu hulk. Kui varem on Toidupanga toiduabi koosnenud annetatud ja päästetud toidust, siis nüüd peavad nad ise toitu juurde ostma.

Kõige suurem puudus on kaua säilivatest toiduainetest, mida saab ka sooja toidu valmistamisel ära kasutada: kuivained (pastatooted, riis, tatar, pudruhelbed, manna, jahu jm), purgitoidud (supid, pajaroad) ja konservid. «Toidupangad vajavad ka väga abi isikukaitsevahenditega,» ütleb Peäske.

Olukorra teeb veelgi kriitilisemaks see, et abivajajate arv aina kasvab – Peäske sõnul vajab iga nädal keskmiselt 15 protsenti rohkem inimesi toidupanga abi.

«Kõige rohkem toetust vajavad hetkel Kuressaare, Võru, Jõhvi, Tartu, Valga, Rakvere. Järgmistena Narva, Läänemaa, Pärnu,» loetleb Peäske ja lisab, et paljudel toidupankadel polegi suuri ladusid, mistõttu suuremad kogused peavad käima läbi Tallinna ja Tartu. Seetõttu otsitakse Lasnamäele praegu ka lisaladu, mida läheb vaja vähemalt septembrini.

Toiduabi vajadus on väga suur. Neljaliikmelise pere keskmine toiduabipakk kaalub 12–14 kilo ja kõikide järgnevate kuude jooksul nendeni jõudvate rahaliste annetuste eest ostavad nad ainult toitu.

Toidupanka saad aidata nõnda:

Helistades numbrile 9009005, annetad 2 eurot.

Helistades numbrile 9009010, annetad 8 eurot.

Annetada saavad kõik Telia, Elisa ja Tele2 kliendid. Operaatorid vahendavad Toidupangale teenust tasuta. Annetus läheb arvesse siis, kui kõne kestab vähemalt 10 sekundit.

  • Pangaülekandega

Pank: Swedbank AS

Annetuse saaja: SA Eesti-Hollandi Heategevusfond (Eesti Toidupank)

Konto number: a/a EE982200221049027713

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles