VAATA SAADET ⟩ «Naine ei uskunud, et hommikul huulepulgasena koju tulles olin tegelikult pargis klouniga maadelnud!»

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy

«Karvaste kosilaste» seitsmendas saates otsib endale kaaslast saarlanna Triin, kes kleepuvaid mehi ei salli. Ent milline kahest kosilasest talle täna parima mulje jätab?

Täna otsib endale kaaslast ning silmarõõmu 20-aastane Triin, kes on pärit Saaremaalt ning töötab Rootsi kruiisilaeval fotograafina. Enda kohta ütleb neiu esmalt et on väga musta huumoriga ning sõbralik, ent vajadusel näitab ka kurjemat külge. Triinu arvates peab mees olema mehine ning tulema ise suhtlema, on enesekindel ega karda midagi. «Mulle ei meeldi see, kui mehed on kleepuvad. Õudne! See tõukab kohe eemale.»  

Esimene kohtumine Mesilasega 

Valge roos käes, ootab Triinuga kohtumist Mesilasekostüümis kosilane. Neiu ei suuda alguses oma silmi uskuda. Mesilane lendas kohale Lõuna-Eestist, on maamees ning töötab luksepp-seadistajana. Neiu esmamulje kosilasest on, et kutt tundub kohmakas. Kohe juhtub ka saate esimene ämber: nimelt pakub Mesilane, et tema vastas istuv 20-aastane näitsik on esmalt 25 ning seejärel lausa 30! Tüdruk ei varja oma pahameelt ja korrigeerib meest koheselt. Õnneks jätkub vestlus vähemate ämbritega ning noored leiavad esimese ühise huviala – autoga sõitmise. Küsimuse peale, et kes oleks vajadusel näiteks kaine autojuht, raksab Triin kohe, et tema. Iga kord ja alati, mees parem leppigu sellega. Maamehena jõusaal Mesilast ei tõmba, tema saab suvel trenni muruniitmisest ja talvel lumelükkamisest, vahel käib ka isaga puid langetamas. Vahelduseks keegi, kelle musklid pole vaid vaadu jaoks!  

Tundub, et mõningad maatrennialad tahab tiivuline ka Triinule jätta, sest mees asub uurima, kas tüdruk kardab käsi mustaks teha, rohida ning istutada. Mesilind ise otsib otsekohest naist, kellel pole liigset kontrollivajadust ning kes saab ise omadega hakkama. «Kui mul on keegi kõrval, siis olen ma selle ühe jaoks kindlasti olemas. Ma tahan, et ta võtab minu elust osa,» sõnab Mesilane otsusekindlal hääletoonil. Järgmine tema suust kostuv küsimus ajab Triinu aga esiotsa segadusse. Nimelt uurib mesilind, et kuidas tüdrukule jänesed meeldivad. 

Esimene kohtumine Jänesega 

Esialgne segadus asendub peagi mõistmisega, kui laua juurde sammub Jänes. «Kuule ole hea ja lenda nüüd minema siit, Mesimumm,» sõnab kõrvuline ja istub maha. Tüdruku esmamulje teisest kosilasest on positiivne ning ilmselt aitab asjale kaasa ka see, et Jänese avalauseks on Triinu välimuse kohta komplimendi tegemine. Kuidas nüüd selle kleepuvusega oligi? Neiu võtab komplimendi üsna leigelt vastu ning küsib hoopis teise suunda minnes, et millega Jänes tegeleb.  

Tuleb välja, et pikk-kõrv on ettevõtja, tegeledes autode, ehituse ja muu ettesattuvaga. Hobideks autod ja reisimine, samuti on Jänes looduslembene ning talle meeldib käia RMK matkaradadel lõket tegemas ning grillimas, aga ka paadiga mere peal kalal ning lõbusõitu tegemas. Ehk on just need võlusõnad, mis avavad tee saare naise südamesse? Järgmise trumpkaardina heidab Jänes lauale lause, et tema ei karda siin maailmas mitte kui midagi. Triin üritab küll puurida, et ehk mees midagi siiski pelgab, et siis lendab kohale saatejuht Hanna Martinson ning saadab Jänese kohtingut ette valmistama. Neiu loodab, et ta noormehi ära ei hirmutanud. Kui saatejuht pakub, et ehk pole kõik mehed nii otsekohese naisega harjunud, raksab Triin vastu: «No tuleb ruttu harjuda! Või noh, mis siin muud üle jääb!» 

Kohting - Mesilane 

Kohting Mesilasega viib neiu tema jaoks uudsele väljakule - minigolfi mängima. Triin aga tühja juttu ei aja, vaid küsib mesilinnult kohe, et kui palju maamehel üldse aega jääb, et sellistes kohtades ning kohtingutel käia. Tuleb välja, et tööka Mesilase kostüümis peidab ennast ka töökas mees, kes teeb lausa 12-tunniseid tööpäevi. Triin leiab mehe töökuse aga sümpaatse olevat, sest tema endale mõttetut diivanikaunistust ei otsi. Jututeemad triivivad koheselt veelgi tõsisemaks, kui Triin küsib, kas noormees soovib niisama kaaslast leida või soovib juba pereelu elama hakata. Mesilane ütleb selgelt, et teda köidaks ikkagi keegi, kes ka juba peret luua sooviks. 

Nüüd läheb jutt Triinu huvitavale tööle - fotograafiale. Tuleb välja, et neiu üritab kruiisil pildile saada inimeste siiraid ning positiivseid emotsioone. Küsimuse peale, et kui ta inimesi ei pildistaks, mis siis kaamerasilma ette jääks, vastab neiu silmagi pilgutamata: «Teeksin mesilastest aktifotosid!». Vot milline pööre! Kuna tegemist on siiski viisaka saatega, jääb tiivulisele kostüüm selga, ent ometi võtab Triin telefoni kätte ning juhendab Mesilast poseerimisel, et temast mõned ägedad kaadrid klõpsata. Tuleb aga välja, et tegemist oli katsega. Triin ütleb, et kui mesilind kohe tema plaaniga kaasa tuli ning poose sisse võtma hakkas, kinnitas talle lõplikult selle, et julgusest triibulisel kosilasel puudu ei tule. 

Lisaks minigolfile on Mesilasel neiule ka teine üllatus, nimelt leiab noorpaar end peatselt Tallinnas hiljuti avatud suurelt vaaterattalt. Lisaks linnavaadetele naudivad noored ka teineteise seltskonda ning arutavad romantilise õhtusöögi olulisemate komponentide ning selle üle, mis Mesilase lemmiktoit on. Vaaterattalt astuvad noored maha aga juba käest kinni hoides! Ons Jänesel enam üldse lootust? 

Kohting - Jänes 

Jänesega läheb neiu aga metsa kettagolfi mängima. Tundub, et kumbki pole spordialaga eriti tuttav, ent ühte Triin teab: eesmärk on korvi saada. «Väga huvitav tutvumissaade, kus tuleb korvi saada,» sõnab Jänes seepeale mõtlikult ning kettad hakkavadki korvide poole lendama. Noored leiavad aga reeglitest innustust ning nii küsib Triin, kuidas Jänesel väljaspool kettagolfi korvide saamisega lood on. Neid on kõrvikul küll ette tulnud küll ning viimane neist juhtus lausa kulmukergitaval põhjusel. Olevat Jänes sõpradega väljas käinud ning naasnud koju üleni huulepulgasena, naine kuri, seletus aga lihtne – pikk-kõrv käis pargis klouniga maadlemas. Laenates paari saate tagust sõna, tekib küll küsimus, et mis kelbas see siis nüüd on? 

Triin ei saa aga kunagi korvi ning ennustab, et kettagolfi rajal tema tavaline tulemus ei muutu ja siitki talle korve ei tule. Kaadrisse jääv vise kinnitab neiu sõnu. Jänes viib teema viimaks korvide juurest eemale ning küsib, kas Triin oma elus midagi põnevat või ekstreemset on teinud. Kohe kostub diplomaatiline vastus: «On, aga eelistan mitte rääkida, sest mul ema vaatab äkki kodus, pärast saan riielda.» Eks igas neius peab pisut salapära säilima. 

Ühe korvi juurest teiseni jalutades räägib Jänes, et talle meeldib kohutavalt reisida ning ta teeb ka seda väga palju: väike eeltöö, autole hääled sisse ning minek! Pikk-kõrva lemmikpaik asub aga Itaalia ning Austria piiril Alpides – vot milline kultuurne Jänes! Nüüd läheb teema tõsiseks ja noormees küsib, et kuidas nii kena neiu ikka veel vallaline on. Triin selgitab, et kuigi mõni meesterahvas tema ellu juhtunud on, siis pole tunne kunagi see õige olnud ning ühist tulevikku pole tüdruk näinud. Peale veel mõningast jutustamist võtab Jänes aga tüdrukul käest kinni ning juhib ta ilusat veekogu vaatama. Järjekordne käehoid! Need kosilased ennast juba tagasi ei hoia. 

Aeg otsuse langetamiseks! Kas Triin valib Mesilase või Jänese? 

Otsustav hetk on käes. Triin ütleb, et otsus tuli üsna raskelt, sest mõlemad karvased kosilased tundusid talle ägedate persoonidena. Valikust neiu aga ei pääse ning nii kepslevadki, taaskord käsikäes, mõlemad kosilased otsustaja ning saatejuhi poole, et saada teada oma edasine saatus. Triin tänab mõlemat noormeest, sest nendega veedetud aeg oli väga tore. Siiski tuleb valida kahest vaid üks. 

Maskid maha! 

Triin langetas täna oma otsuse Mesilase kasuks! Seda kuuldes lööb Jänes käed rinnale risti ning sammub kaamera vaateväljast, mask peas, kaugele minema. Tema nägu me täna näha ei saagi! Ootamatu pöörde peale kulmu kergitav saatejuht hõikab Jänesele järgi, et ta saab siiski valitud kaaslasega restorani sööma minna, ent pole kindel, kas pikad kõrvad selle sõnumi ka kätte said. Niisiis eemaldab Triin täna vaid ühe maski ning näeb viimaks Mesimummi nägu. Noored saavad minna koos spaasse ning jalutavad mööda mereäärt minema. 

Edu neile! 

«Karvased kosilased» on Kanal 2 eetris igal kolmapäeval kell 20.30! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles