Abiellujad peavad praegu ilma lähedasteta pulmi pidama

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Hetkel tuleb värsketel abiellujatel veeta tähtis päev vaid kahekesi.
Hetkel tuleb värsketel abiellujatel veeta tähtis päev vaid kahekesi. Foto: Pexels

Noorpaarid, kes on otsustanud koroonaviiruse puhangust hoolimata oma pulmi mitte edasi lükata, peavad seda tegema vaid kahekesi ning rõõmu perega jagada ei saa.

Tallinna perekonnaseisuametis kehtivad eriolukorra tõttu rangemad meetmed. «Abielude registreerimised toimuvad üksnes noorpaari osavõtul,» ütles ameti juhataja Karin Kask. «Külalised pole lubatud.»

Muidugi järgitakse ka teisi ohutusnõudeid – inimesed peavad seisma teineteisest ohutul kaugusel ning dokumenditki sätitakse lauale varem, et noorpaar kontaktivabalt allkirja anda saaks.

«Tseremoonia läbiviimises erisusi pole,» kinnitab Kask. Ametnik kannab maski vaid registreerimisele eelneval ajal dokumente kontrollides ning paarile juhiseid andes. Abiellujaid paari pannes ametnik siiski maski ei kanna.

Kokku ei hoita ka desinfitseerimisvahendite pealt ning iga noorpaari järel käiakse üle lauad, ukselingid, käsipuud, trepid ja toolid. «Ehk kõik, mida kasutatakse,» ütleb Kask, kes kahjuks ei toonud välja, kui palju on praegu abiellu astuda soovijaid vähemaks jäänud. «Registreerimisi on tühistatud, teistele kuupäevadele edasi lükatud, ent on ka alles jäänud varem planeeritud ajad.»

Kui oled ise tähtsat päeva praeguses eriolukorras tähistama pidanud või tead kedagi, kes on, siis jaga oma lugu Sõbrannaga. Saada meile kiri aadressile sobranna@postimees.ee või kasuta selleks allolevat vihjevormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles