4 levinud põhjust, miks inimesed orgasme teesklevad

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Miks inimesed siis ikkagi orgasme teesklevad?
Miks inimesed siis ikkagi orgasme teesklevad? Foto: Pexels

Sina viid partneri alati orgasmini, koos kõigi kellade ja viledega. Ent kui on sinu kord naudinguid kogeda ning sa tead, et kaaslane su tippu viimisega hakkama ei saa, kuidas käitud? Kas ütled talle või hoopis teeskled?

Portaali health.com andmetel valib enamik inimesi teeskluse. Seksuaalhariduse saidil Kinkly tehtud uuringu kohaselt on umbes 80 protsenti inimestest oma elus ühel või teisel hetkel orgasmi teeselnud. Rohkem kui 1200 vastanuga küsitlus läks aga sügavamale, uurides mitte ainult teeskluse tihedust, vaid ka seda, miks inimesed seda teevad.

Uuringu tulemused näitasid, et 87 protsenti naistest on orgasmi teeselnud, meeste hulgas on sama näitaja 69 protsenti. Naisvastanute tulemustest selgus, et nemad teesklevad orgasmi regulaarselt 37 protsenti ajast, ehk umbes igas kolmandas vahekorras, mehed teesklevad regulaarselt lõpuni jõudmist aga vaid 9 protsendil juhtudel – igas kümnendas vahekorras. Lisaks sai taas kinnitust see, et naised jõuavad orgasmini vähem kui mehed – naisvastajad jõudsid lõpuni 70 protsenti ajast, mehed aga 86 protsenti kordadest.

Kui sa nüüd arvad, et sinuga magades keegi küll pole teesklema pidanud, siis mõtle korra uuesti. Umbes 74 protsenti osalenutest ütlesid, et usuvad, et partner ei saanud tema teesklemisest aru.

Nii jääb vaid üks küsimus: miks inimesed seda teevad?

Kõige enam levinud vastused:

«Ma ei tahtnud, et mu partner end halvasti tunneb.»

«Ma tahtsin, et seksuaalvahekord juba läbi saaks.»

«Ma tahtsin, et partner tunneks ennast hästi.»

«Ma olin seksuaalselt rahuldatud, kuid tegin seda, sest tundsin, et vahekorra orgasmiga lõpetamist on minult oodatud.»

Laiendades viimases vastuses välja toodut, leidis küsitlus ka seda, et 62 protsenti inimestest tunnevad, et seks peaks mõlema poole jaoks orgasmiga lõppema. Portaali Kinkly tegijad aga soovivad seda arvamust muuta. «Seksuaalvahekorrad peaksid olema naudingu kogemiseks,» seisab küsitluse kokkuvõttes. «Orgasmid ei ole märk nn edukast vahekorrast!»

See on hea mõte, mida arvesse võtta. Seks ei pea keerlema ainult orgasmi saamise ümber, sest kõik mis juhtub enne seda, võiks samamoodi rahuldustpakkuv olla. Kui sellest mõttest saaks sotsiaalselt aktsepteeritud norm, siis ehk inimesed ei tunneks enam kohustust nii tihti orgasme teeselda. Või siis tunnistavad nad oma senised teesklused üles ning näitavad oma partnerile ise ette liigutused, millega neid lõpuni viia – ning teesklusvajadus jääks üldiselt minevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles