COVID-19 ⟩ Ämmaemand Ingrid Kaoküla üksinda sünnitajatele: ohtlik polegi võib-olla sinu oma mees, aga on mõni teine

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak räägib uues podcastis ämmaemand Ingrid Kaokülaga, kes selgitab, kuidas kriisiajal sünnitajad peaksid toimima.

«Minu meelest ei ole kusagil väga põhjalikult seda tagamaad avatud ja sellepärast on peredel seda ka väga raske omaks võtta,» ütleb Kaoküla, selgitades, miks ei tohi enam tugiisikud sünnitusele kaasa minna.

«See tundub kõnekeeles nö lambist võetud piirang,» mõistab Kaoküla pahaseid sünnitajaid. «Ei saada aru, et kuidas minu mees, kellega me enne sünnitust oleme koos ja kelle juurde ma lähen pärast pisikese beebiga koju - et kuidas ta võib olla ohtlik.»

«Aga ohtlik polegi ilmselt su oma mees,» rõhutab ämmaemand. «Võib-olla mõni teine mees töötab päevast päeva inimestega ja on viirusekandja, kuigi pole haige. Ja kuidas saab vastuvõtuosakonnas vahet teha, kes on haige ja kes mitte. Vastus on, et ei saagi!»

Saates räägitakse pikemalt pealinna haiglates kehtestatud kriisiajakeelust võtta sünnitusele kaasa kaaslane, suurenenud huvist kodusünnituse vastu ning nutikatest eneseabivõtted üksi sünnitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles