NUMBRIMAAGIA ⟩ Ilusate kuupäevade rohkuse tõttu abiellus veebruaris kaks korda rohkem eestimaalasi

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Siseministeerium annab teada, et veebruar oli abiellujate hulgas ülipopulaarne kuu - paljude ilusate kuupäevade rohkus tõi altari ette kaks korda rohkem paare.

Eelmisel kuul sõlmiti 548 abielu, neist 64 notarite ja 24 vaimulike poolt. Lahutati 193 abielu, neist 42 notarite poolt. Veebruaris registreeriti 1265 surma.

Rahvastikuminister Riina Solman põhjendas suurt abielude registreerimise tõusu ilusate kuupäevadega, mis veebruaris olid ning soovib vastabiellunutele õnne, kestvat armastust ja üksmeelt.

«Usun, et olenemata abiellumise kuupäevast on tegemist olulise sammuga, mil inimesed oma elu ametlikult ühte seovad,» ütles minister. «Ilus kuupäev on selle sammu astujate arvu võrreldes eelmise aasta veebruariga kahekordistanud. Selle üle saab ainult heameelt tunda. Seda enam, et veebruaris abiellunutel oli võimalus ka suureks pulmapeoks. Eriolukorras seda võimalust praegu enam pole.»

Uus nimi anti 118 inimesele, neist eesnimi 36, perekonnanimi 71 ning ees- ja perekonnanimi 11 inimesele. Nimevahetajate hulgas oli 83 naist ja 35 meest.

Eelmisel aastal samal ajal registreeriti 989 sündi, 1279 surma, 299 abielu, 190 abielulahutust ja 155 inimesele anti uus nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles