Tänasel kaunil ja päikselisel esmaspäeval on sünnipäev armastatud lauljataril Merlyn Uuskülal. Soovime talle Sõbranna.ee toimetuse poolt palju õnne ning ühtlasi teeme lühikese ülevaate tema tegemistest läbi aegade.

Merlyn Uusküla muusikaline karjäär algas juba 9-aastaselt, mil ta osales lauluvõistluse «Laulukarusell» eelvoorus. Aastatel 1993–1998 laulis naine lastekooris Ellerhein. 1998. aastal asus ta Kaunite Kunstide Koolis õppima soololaulmist ning tema juhendajaks sai Jaanika Sillamaa.

Uusküla tähelend algas 2001. aastal, mil ta jõudis noorima osaleja ja publiku lemmikuna lauluvõistluse «Kaks takti ette» finaali.

Merlyn Uusküla
Merlyn Uusküla Foto: Marko Söönurm

Nexus

Tema lauljakarjäär popmuusikas sai alguse 2003. aastal, olles tüdrukutebändi Nexus põhivokaal. Nexuses musitseerisid lisaks temale veel Janne Saar ja Helen Randmäe. Nexuse asutaja oli noor helilooja ja muusikaprodutsent Peter Ross kodanikunimega Vahur Valgmaa. Üheskoos anti välja viis albumit ning neist jäi suur jälg eesti inimeste südametesse.

Ansambel Nexus lõpetas oma tegevuse 2006. aastal. 2. septembril 2006 salvestati «Go Live» kontserdil Nexuse dokumentaal-DVD, kus said sõna nii bändi sõbrad kui ka koostööpartnerid. DVD «Best of Nexus» ilmus 2006. aasta novembris. Nexust peetakse siiani Eesti viimaste aegade üheks edukamaks tüdrukutebändiks.

2006: ansambel Nexus: (paremalt) Helen Randmäe, Merlyn Uusküla, Janne Saar.
2006: ansambel Nexus: (paremalt) Helen Randmäe, Merlyn Uusküla, Janne Saar. Foto: Aldo Luud

Soolokarjäär

Päras tüdrukutebändi Nexuse tegevuse lõpetamist alustas Merlyn oma soolokarjääri. Ta on aastate jooksul andnud välja hulgaliselt singleid ning 2010. aastal ilmus tema album «Ihuüksi». 2014. aastal nägi ilmavalgust tema teine album «Õnnepäev».

Eraelu

2007. aastal käisid jutud Merlyni võimalikust suhtest naisega, kuid toona jäi see kuulujutt kinnitamata. Viimastel aastatel on Uusküla elanud koos elukaaslase Markoga, kellega naine on mõned korrad avalikkuse ees viibinud, kuid mees on eelistanud pigem tagaplaanil olemist. Möödunud aasta 1. oktoobril sündis nende perre poeg Ralf Hubert.

Detsembris käis Merlyn külas Kanal 2 saates «Õhtu», kus ta tõdes, et lapsesaamisega seotud elumuutus oli ikka väga suur. «Unetud ööd ei ole mulle enam võõrad ja lapse jonnid ja nutud ja kõik... Aga pärast kahte kuud on juba tunne, et võiks koopast välja tulla,» ütles ta toona. Ilmselt praegu kuluvad «koopas» õpitud tarkused artistile taas marjaks ära!

Foto: Madis Sinivee/Postimees/Scanpix

Soovime toimetuse poolt Merlynile jätkuvalt palju naeru, helisevat lauluhäält ning kõike ilusat nii karjääris kui eraelus!

Kommentaarid
Copy