KOROONAVIIRUS ⟩ Vennad lootsid lihtsalt raha teenida, kuid nüüd istuvad pea 18 000 kätedesinfitseerija otsas

Naine
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Kaks Tennessees elavat venda üritasid koroonaviiruse puhangut ära kasutada, ostes pea 18 000 pudelit kätedesinfitseerijat. Nüüd aga kurdavad nad, et pärast ebaõiglase hinna tõttu Amazonilt müügikeelu saamist, pole neil kaupa kusagil müüa.

Pärast seda, kui USAs teatati esimesest Covid-19ga seotud surmajuhtumist, tühjendasid 36-aastane Noah Colvin ja tema vend Matt, nii Chattanooga, Tennessee kui ka Kentucky osariigis asuvaid kauplusi kätedesinfitseerijatest, kirjutas New York Times. Nende kavatsus oli müüa kaup Amazonis kasumiga maha.

Vennad müüsid desinfitseerijaid hinnavahemikus 8-70 dollarit tükk, mis on kordades kõrgem hind, kui see, mida nad kaupluses toote eest ise maksid. Mehed keeldusid oma täpset kasumit avaldamast, öeldes vaid, et see oli «märkimisväärne».

Hoolimata tagasilöögist ja ebaõiglase tasu küsimise süüdistustest, õigustas Noah Calvin The Timesile oma teguviisi, öeldes, et paljudes piirkondades valitseb tohutult suur nõudlus. «Mul on ausalt tunne, et see on avalik teenus. Mulle makstakse minu avaliku teenuse eest,» ütles ta.

Amazon, sarnaselt teiste veebiplatvormidega (sealhulgas Ebay ja Walmart), ei luba tegutseda Colvini vendadega sarnastel müüjatel, kes turuhinda sellisel määral kallutavad. «Selline hinna kallutamine on meie poliitika selge rikkumine, ebaeetiline ja mõnes piirkonnas ka ebaseaduslik,» teatas Amazon oma avalduses. «Lisaks selliste kontode sulgemisele, oleme valmis tegema vahetut koostööd riikide peaprokuröridega, et taolised äritsejad jõuaksid kohtu ette.»

Nüüd on Noah Colvini garaažis umbes 17 700 pudelit kätepuhastusvahendit, sest puudub võimalus neid müüa, kirjutab The Times.

Pärast seda, kui erinevad väljaanded vendade tegevust kajastasid, andsid Tennessee peaprokuröri büroo uurijad Colvinsile korralduse, peatada antud kaubaga igasugune äritegevus.

Noah Colvin ütles WRCB-TV-le, et nüüd otsib ta võimalusi varude annetamiseks. «Ettevõtlusega kaasnevad võidud ja kaotused,» tõdes mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles