Koroonaviirusesse nakatunud reisija sai lennufirmalt eluaegse lennukeelu

Naine
Copy
Foto: Roberto Rodriguez/AP/Scanpix

JetBlue reisija, kes lendas New Yorgist Floridasse, oodates samal ajal Covid-19 testi tulemust, sai lennufirmalt keelu nendega tulevikus uuesti lennata.

Kui JetBlue lend 253 saabus kolmapäeval kell 8.30 Palm Beachi rahvusvahelisse lennujaama, siis tuli 112 reisijal kolm tundi lennukis istuda, samal ajal kui meditsiinitöötajad ühe abielupaari välja toimetasid. Nimelt sai reisija õhus olles teada, et ta on nakatunud koroonaviirusesse.

JetBlue hilisemast avaldusest selgus, et pardal oli lennureisija, kellel oli varasemalt tehtud koroonaviiruse test, kuid mille tulemust ta pardale jõudes alles ootas. Tervise- ja tuletõrjeametnike sõnul oli reisija test positiivne, kuid nemad ei osanud öelda, millal reisija ise diagnoosist teadlikuks sai.

Üks lennul olnud reisija oskas aga CNBC-le rääkida, et too mees sai koroonaviirusesse nakatumise diagnoosi tekstsõnumi vahendusel, kui ta veel lennukis oli. Pealtnägija sõnul kuulas lennumeeskond seejärel mehe üle. JetBlue ise ei täpsustanud, kuidas neid olukorrast teavitati.

Lennufirma kinnitas Fow News'iga jagatud avalduses, et tulevikus kõnealune reisija JetBlue lennukitega enam ei lenda. «Meie esimene prioriteet on klientide ja meeskonnaliikmete tervis ja ohutus,» selgitas lennufirma otsuse tagamaid.

«Kooskõlas haiguste tõrje ja ennetamise keskuse (CDC) juhistega palume kõigil klientidel, kes ei tunne end hästi, kes usuvad, et neil võib olla koroonaviirus, või kes ootavad testi tulemusi, vältida reisi, kuniks meditsiinitöötaja on ta terveks tunnistanud. Eileõhtune sündmus pani meie meeskonnaliikmed, kliendid ning föderaal- ja kohalikud ametnikud murettekitavasse olukorda, mida oleks võinud kergesti vältida,» jätkus avaldus

CDC sõnul on nakkuse levimise oht lennukites «madal», kuna lennukite ventilatsioonisüsteemid takistavad enamike viiruste ja mikroobite levikut. Sellegipoolest peaksid reisijad olema CDC juhiste kohaselt ettevaatlikud, vältima kontakti isikutega, kellel on sümptomid ning pesema või desinfitseerima sageli käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles