25 kõige ihaldusväärsemat elukohta

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Berliin
Berliin Foto: Shutterstock

Oled mõelnud kolida välismaale, aga ei suuda otsustada milline linn oleks elamiseks kõige mõnusam? Tripminutes.com aitab sind hädast välja ja toob sinuni Top25 kõige paremat linna, kuhu võiksid kolida.

Perth Austraalias

Austraalia on üks kõige kõrgema elatustasemega riik terves maailmas. Perth tundub eemalt vaadates olevat kiire elutempoga suurlinn, kuid seal on võimalik ka kenasti nautida rahulikku ja mõnusat elu.

Hamburg Saksamaal

Hamburg on tuntud oma suure meediatööstuse poolest. Erinevaid asju, mida Hambrugis ette võtta, on piiritult. Eriti kehtib see ööelu kohta. Kui sooviksid elada kohas, kus on võimalik lõputult pidutseda, siis Hamburg on sinu jaoks täpselt õige linn.

Ottawa Kanadas

Ottawas on kõige kõrgemad töötasud terves Kanadas. Ottawa on tuntud ka väga hea meditsiinisüsteemi poolest. Seda on kiitnud nii kohalikud kui ka turistid. Kui soovid elada puhtuses, soovitame sul kaaluda Ottawasse kolimist.

Luxembourg Luksemburgis

Luxembourg on rikaste elanikega väikelinn. Seal pole küll eriliselt värvikat  ööelu kuid seda enam leidub seal erinevaid huvitavaid päevaseid tegevusi. Luxembourgi äärelinnad on täis rohelust ning terve linn on täis äärmiselt sõbralikke inimesi. Luxembourg on eriti meelepäraseks elamiskohaks saanud just introvertsete inimeste seas.

Toronto Kanadas

Toronto on suur linn ning eelkõige tuntud sealse multikultuuri poolest. Selles linnas peitub suurel hulgal head toitu, kunsti ja festivale igale maitsele. Samuti on sealne elanikkond väga avatud turistidega suhtlemise suhtes. Seal pakutavad turismipaketid viivad sind unustamatutesse kohtadesse üle kogu linna. Toronto sobib elamiseks ka vaikust ja rahu armastavatele inimestele.

Melbourne Austraalias

Melbourne on õdus rannaäärne linn Austraalias. Sealsed majutusasutused on küllaltki taskukohaste hindadega ja ökonoomsed. Melbournes üldiselt väga ei magata, sest igal tänaval võid kohata erinevaid pidusid ning lõputuid festivale. Sinna elama suundudes võid arvestada heade haridus- ja tervishoiusüsteemidega, mis sinu elu tõenäoliselt küllaltki palju lihtsamaks muudavad. Kui soovid elada puhtas ja ökonoomses kuid lõbusas rannaäärses linnas, siis Melbourne on sinu jaoks kõige õigem valik.

Wellington Uus Meremaal

Wellingtoni tuntakse maailmas kui kõige lahedamat pealinna üldse! Suvel jäävad sealsed temperatuurid küll üldiselt 19 ja 24 kraadi vahele, aga sealsed inimesed kütavad turistide südamed iga kell soojaks. Kuuldavasti on nad lihtsalt väga sõbralikud.

Bern Švetsis

Bern on elanike hulgas palju kiitust saanud hea haridussüsteemi poolest. Seal on küllaltki kõrged elustase ning linn on tuntud ka selle poolest, et paljude rahvusvaheliste firmade peakontorid asuvad just Bernis. Linnas liikumise muudab lihtsamaks hästi toimiv transpordiühendus ning lapsevanema vaba aja olemasolu toetab küllaltki taskukohaste hindadega lastehoiusüsteem. Bern on parim paik inimestele, kes armastavad elada suurest linnakärast eemal õdusas vaikuses

Berliin Saksamaal

Berliin on tuntud sealsete kõrgete elustandardite, turvalisuse ning lõppematu ööelu poolest. Selle linna ööelu peidab endas rohket kohalikega koos pidutsemist uskumatutes kohtades kõikjal Berliinis. Mis on Berliini puhul suureks boonuseks, on mõistlikud kinnisvara hinnad. Üldiselt hindadest rääkides, siis toodete hinnad on inimeste töötasudega võrreldes üpriski madalad. Sealsed elanikud kiidavad ka töökohtade rohkust. Kui sa soovid elada linnas, kus keegi kunagi ei maga, siis soovitame sulle Berliini.

Amsterdam Hollandis

Amsterdam on linn, kus saavad kokku paljud erinevad rahvused. Selle linna elanikud aitavad meelsasti välismaalastel oma kultuuri ja traditsioonide kohta aimu saada ilma, et see turistidele kultuurišokki ei tekitaks. Selles linnas ei jää keegi võõraks, sest kohalikud on väga avatud siduma sõprussuhteid ka turistidega. Kui soovid saada endale uusi sõpru välismaalaste hulgas, siis mine Amsterdami, sest see on täielik sotsiaalne paradiis!

Adelaide Austraalias

Adelaide on kõige taskukohasemate hindadega linn terves maailmas. See linn on eriti tuntud oma huvitava linnakujunduste poolest. Linn on täpselt nii väike, et igasse sihtpunkti jõudmiseks kulub sul umbkaudselt kõigest 30 minutit.

Kopenhaagen Taanis

Kui soovid olla üks ääretult õnnelik inimene, siis soovitame sul kindlasti kaaluda Kopenhaagenisse kolimist. Just see pealinn valiti kõige õnnelikumate linnade edetabelis esimesele kohale! Kopenhaagenis on peidus palju armastust ja head kunsti. Igal linnas asuval ehitisel on väga kaunis disain. Lisaks sellele, et Kopenhaagen on kõige õnnelikumate inimeste linn, on seal ka suurim rahuindeks ning õpilaste poolt valitud populaarsemate sihtkohtade edetabelis viiendal kohal. Kui soovid elada õnnelikult rahus ja süsinikuvabalt, siis Kopenhaagen ootab sind!

Vancouver Kanadas

Vancouver on hindade poolest elamiseks väga kallis linn kuid sellest ei maksa lasta end väga heidutada. Linn on tuntud oma puhtuse, elektrilise transpordiühenduse, maitsvate toitude ning rohkete spordiürituste poolest. Kohalikud tööstused on ökonoomsuse osas väga toetaval seisukohal.

Sydney Austraalias

Sydney on kõige rahvarohkeim linn kogu Austraalias. Riik toetab omalt poolt väga linnas eksponeeritavat kunsti ning erinevaid kultuurisündmusi. Linna kultuurielu rikastavad väga paljud suurepärased üritused. Peab silmas pidama, et Sydney on elamiseks väga kallis linn ning palgad on nendega võrdlemisi madalad.

Viin Austrias

Viin on tunnistatud kõige ihaldusväärsemaks elupaigaks terves maailmas. Linna muudab eriti tahetavaks mõnusad majutusasutused, odav transpordisüsteem, inimeste roheline mõtteviis, hea haridussüsteem, madal kuritegevus ning hea tervisehoiusüsteem. Ükskõik kuhu sa Viinis ka ei läheks, kiirgab linn rohelisusest ning kutsuvatest mägedest. Viini kultuur on tuntud terves maailmas oma klassikalise ajaloolise kunsti ja modernse muusika poolest. Tõeline paradiis kunstiarmastajatele!

Zürich Šveitsis

Zürich on üks kõige kõrgemate eluasemekuludega linn terves maailmas, kuid pole mõtet end sellest taas heidutada lasta. Töökohtadest puudust ei tule ning on kindlaks tehtud, et seal makstakse kolm korda suuremat palka võrreldes teistes Euroopa riikidega. Haridussüsteem, tervishoid, puhtus ning sõbralikud inimesed - see on vaid imepisike osa sellest, mida Šveitsis tegelikult veel suurepärast peitub!

Los Angeles Ameerika Ühendriikides

Los Angeles on elamiseks küll vägagi kallis linn kuid selle töökohtade tekkimise kiirus on üüratu!  Kui inimesed mõtlevad Los Angelese peale, siis mõtlevad nad pigem pöörasest ööelust kui töötamisest supermarketis. Kui soovid kolida linna, kus sul oleks kogu aeg lõbus, on Los Angeles number üks koht, mida soovitame.

Milano Itaalias

Milano on äripealinn Itaalias. Samuti peidab linn endas meeletut glamuuri. Linn on tuntud mitmete mainekate moeürituste ning suurepärase kunsti ja ilu poolest.

Chigago Ameerika Ühendriikides

Chicago on tuntud kui «Tuuline linn». See on meeletult suur, aga samas vaikne ja rahulik linn. Chicagos peitub sajandite pikkune kultuuriajalugu. Samuti rikastavad linna väga toredad ja abivalmid inimesed.

Singapur

Kuigi tegemist on väga väikese riigiga, elab ühes linnas rohkem kui viis miljonit inimest. Riigis reisimine on küllaltki odav ning tänu heale transpordiühendusele ka lihtne. Samuti ei tohiks tekkida probleeme ka tervisesüsteemi puudutavate küsimustega.

Honolulu Hawaii osariigis Ameerika Ühendriikides

See linn on parim koht oma pingete maandamiseks. Honolulus on palju poode ning meeldivaid toitlustuskohti. Elamispinna leidmine pole seal üldse keeruline, sest odavaid majutusasutusi ning saadaval kinnisvara leidub terves linnas.

Helsingi Soome

Elatustase on meie põhjanaabrite juures küllaltki tugev argument, miks peaks kolima Helsingisse. Kuid see pole kaugeltki ainuke põhjus. Soome haridussüsteem on väga kõrge kvaliteediga. Helsingi ei ole väga suur linn, aga see on küllaltki turvaline. Kuna põhilisteks räägitavateks keelteks on soome ja inglise keel, peaks suure tõenäosusega seal hakkama saama ükskõik mis rahvusest inimesed.

Tokyo Jaapanis

Tokyo on tuntud kui lõõgastuse pealinn. Ökonoomsust hinnatakse seal linnas väga kõrgelt  ning tervishoiu- ja haridussüsteemid on samuti kõrge tasemega. Parimate elatustasemega riikide hulgas on Tokyo lausa seitsmendal kohal maailmas.

Osaka Jaapanis

Osaka on imeilus linn, kus on omavahel kombineeritud moderne ja traditsiooniline kunst. See linn on kuulus oma ajaloopärandi poolest. Osaka on lausa kolmandal kohal maailma kõige kõrgemate elatustasemega linnade nimekirjas. Uuringud on näidanud, et Osakas on hästi kättesaadav meditsiin, puhas keskkond ning lastele tagatakse hea haridus.

Oslo Norras

Oslo on ilus ning kaunite värvidega kaunistatud linn. See on valitud kõige õnnelikumaks linnaks maailmas. Et ei tekiks segadust, jagab Oslo seda tiitlit Kopenhaageniga. Seal müüdavad majad ei ole küll odavad aga elatustase ning palgad on võrdlemisi kõrged, mis hoiavadki elanikke õnnelikena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles