Kolm asja, mida alati kaasas kanda – ühel päeval päästavad need su elu

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Oled kindlasti tabanud end uitmõtetelt, et mida teha ja kuidas hakkama saada, kui satud lennuõnnetusse või terroristi rünnaku ohvriks? Garanteerime, et kui kannad endaga alati kaasas neid kolme asja, elad kõik kriisiolukorrad üle, kirjutab rd.com.

Hätta sattudes kiputakse esimese instinkti kohaselt kohe abi järele tõttama, aga tegelikult tuleks rahulikult paigale jääda, et päästemeeskonnal oleks lihtsam sind üles leida.

Need on kolm asja, mida alati omal kotis kaasas kanda:

Tikud

Oletame, et eksid looduses ära, aitavad tikud sul õhtu hakul tule süüdata. Tuli aitab hoida alajahtumise eest ja päästemeeskonnal on sind hea selle järgi üles leida.

Vaseliiniga kaetud vatipall

Oletame, et oled märgades tingimustes ja kuivi oksi kusagilt ei leia. Tule süütamiseks on vaja abivahendit, milleks sobib hästi vaseliiniga kaetud vatipallike. Vaseliin on kergesti süttiv.

Veepuhastaja/-filtreerija

Sul on vaja midagi, millega vett puhastada ja selleks sobib kompaktne «kõrs», mille sees on filter. Sellega saab hakkama ka kõige nigelamates oludes. Vett võib juua kasvõi porilombist ja see päästab su elu, sest puhas vesi on elu säilimiseks kõige olulisem.

Võta need 3 asja alati endaga seljakotti kaasa, kui matkama lähed või varu autosse, kui reisile lähed. Tegelikult võib neid isegi tavalises käekotis hoida, sest kunagi ei tea, mis maailmas toimub. 

Hea oleks meeles pidada lähedastele alati märku anda, kui lähed loodusesse või mujale kodust eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles