Vaata nippe, kuidas kiiremini rasedaks jääda

Copy
Foto: Shutterstock

Kui tekib beebipalavik, võib juhtuda, et tehakse kõike võimalikku ja ka võimatut, et eostamisprotsessi kiirendada – mõni seisab pea peal, teine mediteerib. Kuid pole vahet, kas alles hakkad lapse eostamisele mõtlema või oled sellega tegelenud juba mõnda aega, võivad järgmised Pampersi poolt kokku pandud nipid viia kiiremini soovitud tulemuseni.

Jäta hüvasti rasestumisvastaste vahenditega

Mida varem lõpetada rasestumisvastaste vahendite kasutamine, seda kiiremini taastub naise hormonaalne tasakaal. Tavaliselt võtab menstruaaltsükli taastumine aega paar kuud, kuid selleks võib kuluda ka üheksa kuud. Iga naise organism reageerib hormonaalvahenditele erinevalt ning ka taastub nendest omas rütmis. Kui aasta pärast rasestumisvastastest vahenditest loobumist pole lapse eostamine õnnestunud tuleks konsulteerida arstiga.

Naudi seksi ja tegele sellega regulaarselt

Seks ei tohiks beebipalaviku ajal saada kinnisideeks. See võib viia selleni, et vahekord ei paku enam naudingut ning kehad lähevad seetõttu stressi. Lisaks füüsilisele stressile tasub mõelda ka vaimse stressi ning pingete maandamise peale. Kui naine on stressis kasutab keha olemasolevat energiat hoopis parandustööks ega pea rasestumist oluliseks. Ka regulaarne seks on rasestumisel oluline, kuid paraku tõmbab sellele kriipsu aina kiirenev elutempo. Mõneks ajaks tuleks siiski sellisel juhul hoog maha võtta ning leida teineteise jaoks aega.

Oska kalkuleerida ovulatsiooni

Vahekord peaks toimuma ovulatsiooni ajal, mis tavaliselt leiab aset menstruaaltsükli 14. päeva paiku. Paljud seda aega kalkuleerida ei oska, kuid sellest pole midagi, sest tänapäeval on vajalikud testid, mis õiget aega kinnitavad või ümber lükkavad, apteegis olemas.

Külasta oma (naiste)arsti

Rasedust planeerides oleks hea mõte külastada oma arsti, kes kontrollib üle tervisliku seisundi, tuvastab ja vajadusel ravib välja mõne haiguse ning annab seejuures häid soovitusi rasestumise kohta. Ka mees võiks arsti külastada, et veenduda oma heas tervises.

Alusta trenniga

Kui enese liigutamisega pole veel algust tehtud, tasuks seda kohe teha. Mõõdukas trenn suurendab võimalust rasedaks jääda, kuna suurendab õnnehormooni, vähendab stressi ning suurendab ka suguelundite verevoolu – kõik see on viljastumiseks vajalik. Lisaks aitab keha hea vorm toime tulla rasedusega, sest rase olla pole kerge.

Kuid mõõdukus on siinkohal märksõna, mida ei tasu unustada. Liigne füüsiline koormus võib rasestumisplaanid hoopis nurjata. Suur ja äkiline koormuse muutus võib kehale mõjuda ehmatavalt ning pole harvad juhud, kui pingeline treeningkava lööb segi menstruaaltsükli ning mõneks ajaks võib lõppeda ka ovulatsioon.

Söö tervislikult

Toitumine on raseduse planeerimise ning raseduse ajal üks olulisemaid asju, millel silm peal hoida. Tervislik toitumine ei käi aga vaid naiste kohta. Tervislikud rasvad, nagu oomega-3, võivad suurendada mehe seemnerakkude liikuvust, samas kui küllastunud rasvad seda pärsivad. Seega tasub burgerid mõneks ajaks menüüst välja jätta. Asendusena tasuks süüa rohkem lõhet, lehtköögivilju, kreeka pähkleid ning granaatõuna.

Liigsele kohvile ja alkoholile „EI“

Liigne kofeiin ja alkohol ei ole rasedust soodustavad tegurid – need kurnavad organismi. Sama kehtib nikotiini kohta. Kui kohvi kogust võiks vähendada kahele tassile päevas, siis alkohol ja nikotiin võiksid ja lausa peaksid raseduse planeerimise ja raseduse ajal olema sajaprotsendiliselt unustatud.

Ära kasuta libestit

Kui on soov rasestuda kiiremini, tasub kehamahlad voolama saada loomulikul viisil mõne hea vanamoodsa eelmänguga. Õlipõhised kreemid/libestid võivad muuta tupe pH-d, mis pärsib seemnerakkude liikuvust. Ka sülg võib osutuda seemnerakkude tapjaks. 

Olgu aga siinkohal mainitud, et ükski strateegia ei pruugi tagada sajaprotsendilist edu. Sageli on elul ja loodusel varuks omad plaanid ning üllatused.

Copy
Tagasi üles