Galerii ⟩ Portugalis visatakse lõbusalt karnevalil nalja maailmaliidrite üle

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy

Portugalis, Lissaboni lähistel 21.-26. veebruarini toimuval Torres Vedrase karnevalil saavad sel aastal kokku eriti tähtsad tegelased.

Tänavu on karnevali peateemaks «Maagia ja fantaasia». Karnevali monument — raudtroonil istuv Donald Trump — seatakse üles linna keskväljakule, mis tuletab möödujatele meelde, et pidustused on peagi algamas. Tema kõrval saab imetleda Kim Jong-Uni, keda juhatab haldjast ristiema Hitler. Trumpi kõrval aga on Amazoni puutoolil Brasiilia president Bolsonaro – see sümboliseerib Luciferi, kes tahab hävitada emakese Maa kopse. Trumpi seljataga aga näeb vaataja karu peas kandvat Putinit.

Poliitiline ja ühiskondlik satiir on alati olnud Torres Vedrase karnevali põhiteemad. Üritusel on hetkeolukord maailmapoliitikas mitmetel viisidel ära märgitud ning mööda tänavaid sõitvad karnevalisõidukid viskavad nalja spordistaaride, poliitikute, kohalike ning rahvusvaheliste ühiskonnategelaste üle.

Lõbutseda saab nii ööl kui päeval, toimub ka parima kostüümi valimine. Päevased paraadid toimuvad pühapäeval (23.02) ja teisipäeval (25.02), öine aga 24. veebruaril. Piletite eest tuleb välja käia 7-15 eurot ja rohkem infot leiab festivali koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles