Kuidas toime tulla, kui oled peres ainus sissetuleku teenija

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Ei saa salata, et rahaprobleemid löövad peresuhted sassi. Üsna koormav on üksinda pere sissetulekut organiseerida ja veel hullem, kui teine ei mõista kaasnevat vastutust. 

«Olen peres ainus sissetuleku teenija ja see põhjustab pahameelt, kuna abikaasa ei suuda enda osa panustada. Kui üritan temaga sellest juttu teha, võtab ta kaitsepositsiooni. Oskab keegi nõu anda?» küsib Marie Claire'i lugeja.

Lugejale vastatakse: «Argumendid raha ümber on harva vaid rahateemad. Need hõlmavad ka seda, mida raha asjaosalistele esindab. Selle asemel, et rahaasjad ära fikseerida ja kes mida võlgneb/väärib, pööra tähelepanu emotsioonidele. Kas sinu abikaasa tunneb praeguse rahasituatsiooni pärast, et teda kontrollitakse? Kas see muudab teda haavatavaks ja ebakindlaks? Mida tähendab sinu jaoks peres ainsana sissetuleku teenimise roll?

Inimestel on raha suhtes erinevad hoiakud: osad on säästjad, teised laristajad ja peaaegu kõigil on isiklik väärtuse määratlus. Neid uskumusi kujundab see, kuidas me üles kasvame ja milline suhe vanematel rahaga oli.

Vestelge avatult, mida raha teile tähendab. Raha kiputakse üsna kergekäeliselt relvana kasutama. Selle asemel valige relvitu olek ja kõik laheneb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles