Viisid, kuidas mesi on su kehale kasulik ilma, et seda sööma peaksid

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Mesi
Mesi Foto: Sergejs Rahunoks / PantherMedia / Sergejs Rahunoks

Paljud inimesed ei soovi mett süüa, teadmata, et tegelikult võib mesi olla kehale kasulik ka ilma seda söömata. Rvcoutdoors.com tõi välja nimekirja võimalusi, kuidas mesi enda heaks tööle panna.

Muuda oma juuksed pehmeks, säravaks, kohevaks ning lihtsasti kammitavaks

Lihtne viis selle tulemuse saamiseks on valmistada kodune mask.

Selle valmistamiseks lisage poolele tassitäiele soojale piimale teelusikatäis mett. Segage hästi läbi ning kandke juustele juurtest otsteni. Laske mõned minutid mõjuda ning peske pea šampooniga üle.

Lisaks juustele lisandunud kohevusele ja särale aitab see segu rahustada ka kuiva peanahka.

Saavuta puhas, niisutatud ja kauni jumega näonahk

Mudige tahkem mesi sõrmede vahel puruks ning lisage väiksele kausile soojale veele. Segage ning masseerige õrnalt segu näole. Hoidke seda maski näol umbes 20 minutit ning seejärel loputage korralikult nahk puhtaks ja tupsutage pehme rätikuga kuivaks.

Muutke Cleopatra ilunipiga kogu keha nahk pehmeks, niisutatuks ning hästi lõhnavaks

Selleks lisage 3 supilusikatäit mett ja 2 supilusikatäit oliiviõli vanni vette. Soovi korral võite lisada ka piima. Mee, oliiviõli ja vee segu mõjub nahale pehmendavalt ning lõõgastavalt. Nii tunnetegi vannist väljudes, et nahk on pehmem kui siid.

Tervendage ning muutke oma huuled üheaegselt ülipehmeks ja siledaks

Segage teelusikatäis pruuni suhkurt ning oliiviõli. Hõõruge saadud segu huultele, et nahka koorida.

Seejärel segage teelusikatäis maitsestamata jogurtit poole teelusikatäie meega. Kandke see õrnalt huultele ning laske viis minutit mõjuda. Puhastage huuled niiske rätikuga ning kuivatage. Samuti on soovitatav kanda kohe pärast kuivatamist huultele ka huulepalsamit.

Vabanege unetusest

On olemas unetuse tüüp, mida nimetatakse «varajaseks ärkamiseks». Teil ei ole probleeme uinumisega, kuid ärkate mõne tunni pärast ega suuda enam uuesti uinuda.

Appi tuleb mesi!

Segage teelusikatäis mett sõrmeotsatäie soolaga. See segu aitab adrenaliini ja kortisooli stabiliseerida, mis omakorda vastutavad teie ärkvel hoidmise eest.

Vabanege vistrikest

Mees peituvad looduslikud antimikroobsed omadused, mis muudavad selle suurepäraseks vistrikuraviks.

Määrige vistrikulistele kohtadele mett ning laske sellel 30 minutit seista. Seejärel loputage nägu puhtaks ning korrake seda iga päev.

Vähenda ärevustunnet

Indias on kasutatud mett juba aastasadu närvilisuse leevendamiseks. Selleks lisavad nad niigi rahustavale kummeliteele teelusikatäie mett ning vähesel määral ingverit.

Mesi on hea looduslik rahusti eriti siis, kui teil on tundlik magu.

Leevendage sääsehammustustega kaasnevaid ebameeldivusi

Veel kord tulevad appi mee antibakteriaalsed omadused. Määrige sääsehammustusele õrn kiht mett ning juba varsti tunnete, kuidas ärritus ja sügelus kaovad.

Leevendage köha ja sellega kaasnevaid ebameeldivusi

Mesi toimib põhimõtteliselt sama hästi kui paljud käsimüügiravimid köha ravimise puhul. Eriti efektiivseks köharaviks kasutatakse vähese sidrunimahla, mee ja kookosõli segu.

Et alati köhaks valmis olla, valmistage endale varakult selline segu purki valmis, et köha liiga kaugele ei areneks ning olge terved!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles