Lihtsad võimalused seisma jäänud paberkottide taaskasutamiseks

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Maailmas propageeritakse üha enam kilekottide kasutamise vähendamist. Aina rohkem eelistatakse riidest kotte ning paberkotte. Viimane pole küll kõige keskkonnasäästlikum variant. Seega kui sul on kodus jäänud seisma erinevaid paberist kotte, siis anname sulle mõned nipid, kuidas neid taaskasutada.
 

Puuviljade «kiirküpsetaja»

Puuviljade paberkotti panemisega, saavutad nende kiirema küpsemise. See töötab kõige paremini banaanide, avokaadode, pirnide, virsikute ja paljude muude puuviljade puhul. Lihtsalt pane toored või pooltoored puuviljad paberkotti ja rulli see pealt kinni. Kindlasti kasuta selle tarbeks paberkotte, kuna kilekottidesse pakituna jääb kotti niiskus, mis põhjustab hoopiski puuviljade mädanemise.

Foto: Shutterstock

Tee kodus popkorni

Selle tarbeks on vaja kindlasti pruuni, mitte muud värvi paberkotti. Lisades maisiterad pruuni paberkotti ning seda pealt rulli keerates, saab koti mikrolaineahju pistes teha kodus imemaitsvat popkorni. Lisades vähem võid, on see suurepärane kodune suupiste.

Foto: Shutterstock

Pese aknaid

Paljud inimesed on hämmingus, kui puhastavad aknaid ning peegleid ajalehtede abil, sest nende trükivärv jätab paratamatult jälgi. Paberkott muudab peegli või akna ebemevabaks ning ei jäta pinnale triipe. Rebi paberkott külgedelt lahti, kortsuta või voldi kokku ning kasuta seda akende puhastamiseks.

Foto: Shutterstock

Serveeri suupisteid

Kasutades puhtaid paberkotte suupistete serveerimiseks peol või muudel koosviibimistel, tekitate ruumi koheselt hõdusa maalähedasema tunde. Samuti on see nipp hea, kui teile ei meeldi peo lõppedes nõusid pesta. Lihtsalt rullige koti ülaosa alla või lõika ääred kääridega lahtisemaks ja vala meeldivad suupisted sinna sisse ning serveeri!

Foto: Shutterstock

Kasuta paberi kogumise kotina

Ideaalne viis teha oma elu lihtsamaks, kui sorteerid kodus paberit. Siis ei pea hiljem kogumispunkti minnes muretsema ladustamise pärast. Saad kogu oma paberihunniku üle anda koos kotiga ühte kohta ning ei pea erinevate kogumiskastide vahet jooksma.

Foto: Shutterstock

Komposti kogumiskotina

Kogumiskottidest rääkides on veel üks suurepärane viis paberkottide kasutamiseks - toas komposti komposteerimiseks. Komposti ära viies tükelda kindlasti paberkott väikesteks tükkideks, sest väiksemad tükid lagunevad looduses kiiremini.

Kingituste pakkepaber

Väiksemate kingituste pakkimiseks võib vabalt kasutada ka paberkotti. Lõigake kott lihtsalt küljelt ning põhjast lahti, et saaksite selle ühtlaselt ümber eseme voltida. Siduge sinna ümber kinkepael ning ongi armas, tagasihoidlik ning keskkonnasäästlik kingituse ümbris valmis.

Foto: Nick Ansell/PA Wire/PA Images/Scanpix

Täitematerjal

Kui teil on paberihunt, saate täitematerjali valmistamiseks lasta sellest läbi mõned paberkotid. Tekkinud paberijääke saate kenasti kasutada kinkekarpides esemetest ülejäänud vaba ruumi täitmiseks või esemete kaitsmiseks.

Foto: Shutterstock

Joonistuspaber

Olete mõelnud, et alati ei pea joonistamisvajaduse rahuldamiseks ostma endale uut joonistusplokki? Lahti lõigatud paberkotist jääb üle ideaalne pind joonistamiseks. Samuti saab kasutada lahti lõigatud paberkotte ka lauakaitseks näiteks vesivärvidega joonistamise ajal või mõnda muud meisterdamist tehes.

Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles