Säravvalged hambad kõigest paari liigutusega - lisaks säästad raha!

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Hammaste valgendamine võib olla tüütu ja kulukas, kuid sa saad oma hammaste jaoks väga palju ise ära teha, et need alati valged püsiksid, kirjutab Beauty High.

Kes meist ei sooviks säravvalget naeratust? Professionaalne valgendamine võib olla kulukas, samas kui endal võtab soovitud tulemuse saavutamine jällegi liiga kaua aega.

Õnneks on olemas lihtsad ja naturaalseid moodused, kuidas oma hambarida kaunilt valgeks saada ja sedasi ka säilitada.

Siin on näpunäited:

Loputa suu kohe peale söömist ära

Loputa suu, et hammaste ümber jäänud toidujäänused kohe eemaldada. Toidujäägid on just need, mis hambaid määrivad. Poolest minutist loputamisest täiesti piisab.

Lisa kohvile alati koort või piima

On ju teada, et kohv pleegitab hambaid, kuid piimatooted võivad aidata. Kohvi sisse piima lisamine muudab selle keemiat ja tume vedelik ei kleepu hammaste pinnale nii kergesti.

Rohelised köögiviljad

Lehtköögiviljade söömine on esiteks väga tervislik, aga nad on ka hammastele kasulikud. Näiteks lehtkapsas sisaldab mineraale, mis aitavad hambaid plekkide eest kaitsta.

Vali huulepulk hoolikalt

Hambad paistavad valgemad, kui kasutad huulepulka, millel sinine alatoon. Kollakas-punased ja kahvaturoosad toonid rõhutavad seevastu hammaste kollasust – proovi neid toone kindlasti vältida.

Näksi targalt

Vali toiduaineid, mis tekitavad rohkem sülge, sest see aitab suud bakteritest puhastada ja hambad püsivad seeläbi alati valged. Pirn, õun, maasikad, seller ja porgand on sellised, mis sülge juurde toodavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles