Mees ei taha sinuga seksida? Ehk peitub vastus siin

Triin Sepp
Copy
Me küll eeldame, et mehed tahavad alati seksida, ent see pole kaugeltki nii lihtne.
Me küll eeldame, et mehed tahavad alati seksida, ent see pole kaugeltki nii lihtne. Foto: Shutterstock

Me kõik oleme kursis stereotüübiga, et mehed tahavad seksi ning nad tahavad seda kohe nüüd! Ja nüüd! Ja nüüd! Välja arvatud siis, kui nad seda ei soovi ning kui see juhtub, tekitab see segadust, frustratsiooni ning haavunud partnereid.

Ent nagu kõik blondiinid pole lollid, nii ei soovi ka kõik mehed igal hetkel linade vahele hullama hüpata ning madal libiido võib ka mehe jaoks tekitada häbi, segadust ning piinlikkust. Ent milles siis asi? Miks mu mees minuga seksida ei soovi? Mis temaga toimub? Kas tal on keegi teine?

Ravimid

Meditsiin on viimaste aastakümnete jooksul küll tublisti arenenud, ent mõned ravimid, mida mehed võtavad oma vererõhu langetamiseks või depressiooni leevendamiseks, omavad ootamatuid kõrvaltoimeid. Üheks selliseks ongi madal libiido. Kui tead, et kaaslane võtab ravimeid ning voodielu ei suju, siis julgusta oma meest sel teemal ravimid välja kirjutanud arstiga rääkima.

Stress ning ärevus

Mehed toovad tihti välja, et nad muretsevad oma oskuste ning soorituse pärast, eriti kui asi puudutab magamistuba, ent stressi ja ärevust võivad tekitada ka muud eluvaldkonnad. Tahes-tahtmata mõjutab näiteks suur tööalane stress ka voodielu, seega tasub olla igakülgselt toetav. Hea võimalus leevendada partneri hirme spetsiifiliselt oma seksisoorituse osas on aga kallimaga sellest otse rääkida, mitte olla süüdistav, arudada läbi oma ootused magamistoas ning ehk neid ka veidi realistlikumaks muuta.

Kurnatus

Selle mainimine võib küll klišeena tunduda, ent kurnatus on üks kõige levinumaid põhjuseid, mis meeste kireleeki kustutab. Endalgi on ju päris keeruline peale pikka ja väsitavat päeva mõelda millestki muust, kui unest, eriti veel nii palju energiat nõudvast aktsioonist nagu seks. Seega lase oma partneril end välja puhata ning proovi hullamine nihutada mõnele teisele ajale. Ehk tasuks proovida hommikuseksi?

Viha

Partneri peale vihane olemine, eriti pikalt kestnud suhetes, kus võib olla mitmeid lahendamata probleeme, on samuti põhjuseks, miks seksiisu enam sama pole. Kindlasti tasub vihale ajavatest asjadest rääkida paariteraapias või pikkades ning ausates vestlustes partneriga, ent miks mitte tuua mingi osa sellest agressioonist ka magamistuppa - on ju viha sama tuline tunne kui kirg, vahendab The Stir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles