Mida kuninganna Elizabeth jõuludeks kingib?

Naine
Copy
Kuninganna Elizabeth II 3D-prillidega jõulutervitus Buckinghami palees Londonis, 07.12.2012
Kuninganna Elizabeth II 3D-prillidega jõulutervitus Buckinghami palees Londonis, 07.12.2012 Foto: JOHN STILLWELL/AFP

Kuninganna kingikott on küllaltki mahukas: sel aastal rändab sinna 620 kingitust, et töötajatele ja pereliikmetele rõõmu valmistada.  

Fabulous Digitalile intervjuu andnud endine paleetöötaja kõneles, et kingituste peale kuluvat monarhil kuni 30 000 Briti naela (ligi 35 000 eurot).

Umbes kaks nädalat enne pühi korraldatakse paleetöötajatele kogunemine, avanevad kingikotid ja kuninganna isiklikult edastab igale töötajale paar kuninglikku jõulusoovi.

Seda, et 93-aastasele valitsejale on pühad olulised, on ta näidanud juba alates 1957. aastast oma traditsioonilise jõulutervitusega briti rahvale — alles kolm päeva tagasi meenutati kuninganna ametlikul instagrami kontol «The Royal Family» kuninganna esimest jõulutervitust televisioonis. 

Kuninganna Elizabeth II luges oma esimese jõulutervituse rahvale raadio otse-eetris 1952. Televisioonis näidati kuninganna jõulutervitust esmakordselt 1957. aastal.
Kuninganna Elizabeth II luges oma esimese jõulutervituse rahvale raadio otse-eetris 1952. Televisioonis näidati kuninganna jõulutervitust esmakordselt 1957. aastal. Foto: PA/PA Wire/PA Images

620 kingitust, 1500 pudingut ja 750 kaarti 

Lisaks briti rahvale seisab sel päeval keskmes kuninganna töötajaskond. Need paleetöötajad, kes ei saa kohal olla, saavad kingituse koos kaardiga posti teel. Tavaliselt kingitakse kas raamatute kinkekaarte või portselanesemeid palee suveniiripoest.  

Personal ei jää ka magustoidust ilma: nii valmistatakse 1500 traditsioonilist jõulupudingut.  

The Suni sõnul saadetakse igal aastal teele 750 jõulukaarti, mis lähevad muuhulgas riigipeadele üle terve maailma ja tähtsatele brittidele. 

Varem olevat kaubamajad saatnud kuningannale valiku erinevaid kaupu, mille hulgast ta sai jõulukingid välja valida. Nüüd on selle töö peal kaks kaastöötajat, kes tellivad kaubad internetist.

Kõige lähedasematele pereliikmetele pidada kuninganna aga tegema naljakaid kingitusi, kirjutab Spot On News. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles