103-aastane Kirk Douglas kirjas pojale: kuuletu oma naisele!

Naine
Copy
Cameron Douglas, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones ja Kirk Douglas, 2018.
Cameron Douglas, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones ja Kirk Douglas, 2018. Foto: Faye Sadou/MPI/Capital Pictures/FS/MPI/Capital Pictures

Täna, 9. detsembril saab palju õnne soovida Hollywoodi filmilegendile, 103-aastaseks saavale Kirk Douglasele, kes veel oma eelmist sünnipäeva pidas suurelt pere ja kolleegide ringis. 

«Kõik mu poisid ja paljud lapselapsed tulevad kohale,» ütles Hollywoodi legend tookord. Sel aastal soovib Kirk Douglas vaid väikest õhtusööki koos perega.

Isal olla suurtest pidudest isu täis, kõneles näitlejast poeg Michael Douglas (75) novembri keskpaigas Jimmy Kimmeli tele-show's. Samuti ei soovinud ta tänavu intervjuusid anda, teatas Kirk Douglase assistent uudisteagentuurile dpa. 

Oma huumorisoont pole aga kinolinaveteran minetanud. Poja Michaeli ja minia Catherine Zeta-Jonesi 19. pulma-aastapäevaks selle aasta 18. novembril saatis ta paarile õnnesoovi, milles oli isalik nõuanne, et pikk abielu on ainult siis võimalik, kui mees oma naisele kuuletub. «Harjuta edasi, nii nagu mina oma naisega,» soovitas vanahärra. Näitlejanna Zeta-Jones postitas kirja  Instagrami ja tänas oma äia «imeilusate» sõnade eest.

Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @catherinezetajones

Kirk Douglas teab, millest räägib. Oma teise naise, Anne Buydensiga, kes sai aprillis saja-aastaseks, on ta alates 1954  abielus, seega üle 65 aasta. Kahe aasta eest andsid nad raamatu välja, mis sisaldas armastuskirju, mida nad üksteisele olid aastakümnete vältel kirjutanud. 

Michael Douglas, Anne Buydens ja Kirk Douglas Vanity Fair Oscar Party (2009)
Michael Douglas, Anne Buydens ja Kirk Douglas Vanity Fair Oscar Party (2009) Foto: Chad Buchanan/Chad Buchanan/Elevation Photos

1996. aastal saadud insuldist taastus Douglas väga tasapisi. Oma kaheksandas raamatus «Õnnelik juhus — minu uus elu pärast insulti» kirjeldas ta oma vaevalist tervenemist. Kui temalt eelmine aasta küsiti, kuidas ta toime tuleb oma 102 eluaastaga, ütles ta, et ei oleks kunagi arvanud, et ta üle saja aasta elab, aga ta saab hakkama.  

Läbi raskuste näitlejaks

Valgevene päritolu juut Issur Danielovitch Demsky sündis New Yorgi osariigi Amsterdami tööstuslinna vaeste linnaosas, kuhu vanemad oli neli aastat enne poja sündi Gomelist Venemaalt väljarännanud. Izzy oli peres ainus poiss ja tal oli kuus õde.

Ametlikult muutis Issur oma nime Kirk Douglaseks enne II maailmasõda ja tema teekond näitlejaks saamisel oli küllaltki käänuline. Nüüdseks on aga tema kontol üle 80 filmi ja kolm korda avanes tal ka Oscari-šanss.

1949 mängis ta elukutselist poksijat filmis «Champion» («Tšempion»). Film nimetati 6 Oscari kandidaadiks, sealhulgas Douglas meesnäitleja kategoorias, ja pälvis neist ühe (montaaži eest).

1952 mängis ta peaosa filmis «The Bad and the Beautiful» («Halb ja ilus»). See pälvis viis Oscarit ja on kõigi aegade enim Oscareid pälvinud film nendest, mis pole saanud parima filmi Oscarit. Douglas meespeaosatäitja kategoorias oli ainus, kes nimetati selle filmi eest Oscari kandidaadiks ega saanud seda.

1956 mängis ta peaosalist Vincent van Goghi filmis «Lust for Life» («Elujanu»). Douglas nimetati parima peaosatäitja kategoorias Oscari kandidaadiks. Ta ei saanud seda, ent sai Kuldgloobuse draamanäitleja kategoorias.

Kirk Douglas Vincent van Goghi rollis filmis «Elujanu» (1956)
Kirk Douglas Vincent van Goghi rollis filmis «Elujanu» (1956) Foto: United Archives / kpa Publicity/imago images / United Archives

1995 nimetati ta Oscari kandidaadiks elutöö eest, aga sai selle auhinna järgmisel aastal. 

Vast veelgi kuulsam on aga tema Spartacuse roll samanimelises filmis 1960. aastal. 

Kirk Douglas filmis «Spartacus» (1960) 
Kirk Douglas filmis «Spartacus» (1960) Foto: Cap/rfs/Image Supplied By Capital Pictures
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles