Sellel detsembripäeval minnakse kõige sagedamini lahku

Naine
Copy
Foto: Dominika Roseclay / Pexels

Facebooki statistikast on välja koorunud üks päev detsembris, mil läheb kõige enam paare lahku — ja seda järgmisel põhjusel. 

Pimedad ja külmad kuud on paljude jaoks tusatuju tekitaja number üks. See mõjutab ilmselt ka suhteid, sest erinevate Facebookis tehtud statistikate analüüs näitab, et on üks kuupäev, mil enamik paare läheb lahku. Uuriti Facebooki kasutajate teateid lahkumineku ja suhtestaatuse kohta ning selgus, et selleks päevaks on 11. detsember. 

Lahkumineku põhjused

Kuna tegu ei ole esindusliku uuringu ega küsitlusega, siis puuduvad ka täpsemad väited lahkumineku põhjuste kohta. Siiski antakse vihjeid selle kohta, miks paarid lähevad laiali just jõulueelsel ajal. Tegu olevat nimelt suhetega, mis on juba ammu ebastabiilsed. Paljud inimesed tahavad sõltumatult ja muretult ilusat jõuluaega alustada. Kui sa oled suhtes, milles sa oled tegelikult õnnetu, siis tahad end sellest «koormast» vabastada. Perekonna tugi ja jõulueelne melu panevad mõtlema sellele, kuidas oleks jälle üksi olla ja millegipärast on talutavam astuda julge samm lahkumineku suunas just sel ajal, mitte näiteks suvel. Tõsi, see ei anna vastust küsimusele «Miks ikkagi 11. detsember?»

Igal juhul tasub aga vaprust ja kannatust varuda, sest taaskord statistiliselt nähtuna läheb alates jõulupühadest ja eriti jõuluõhtust alates jälle kõik ülesmäge ning sel ajal tekib jälle palju uusi suhteid, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles