Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

2 tipp-topp retsepti: mida teha, kui ahjukana on ülearu palju alles jäänud?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Tallegg

Ahjukana kuulub paljude perede lemmikroogade hulka. Tihtipeale on see aga niivõrd korralik toidukord, et sellest jätkub ka mitmeks järgmiseks päevaks. Mida võiks perele ahjukana jääkidest valmistada?

Ahjukana sobib suurepäraselt nii riisiroogadesse, suppidesse kui ka pirukatesse või salatitesse. Nii mõnigi kasutab eelmisest õhtust alles jäänud ahjukana järgmisel hommikul leivakattena. Kuid ühest õhtusöögist saab ka kolm järgmise päeva toidukorda valmistada. Siin on sulle kaks ideed Britt Paju retseptikogust.

1. Hommikuvõiku avokaado ja kanafileega

Vaja läheb:

  • 1 viil juuretisesaia (või muud meelepärast, nt sepikut või täisteraleiba)
  • 1 kanafilee minutipihv või u 120 grammi ahjukana fileeviile
  • 0,5 väiksemat avokaadot
  • kurgiviile
  • 1–2 redist
  • rediseidusid
  • sorts sidrunimahla
  • peotäis salatilehti (soovi korral)
  • soola, pipart
  • veidi õli praadimiseks

Valmistamine:

Lõika ahjukanast sobiva suurusega viilud. (Kui kasutad minutipihvi, kuumuta pannil veidi õli ja prae eelnevalt soola-pipraga maitsestatud minutipihvi mõlemalt poolt u 1 minut. Lase pihvil fooliumi all mõni minut puhata.) Rösti sai kergelt ja kata avokaadoviiludega. Aseta peale kanatükid või pihv, redise- ja kurgiviilud ning idud. Soovi korral lisa ka salatilehti. Maitsesta võileib sortsu sidrunimahlaga ja lisa vajadusel veel veidi soola-pipart.

2. Mehhikopärane supp kanaliha ja mustade ubadega

Artikli foto
Foto: Tallegg

Vaja läheb:

  • 400 g musti konservube
  • 400 g purustatud konservtomateid
  • 300 g kanafilee hakkliha (nt Fitness) või suupärasteks tükkideks lõigatud ahjukana
  • paprika
  • sibul
  • küüslauguküünt
  • 5 dl kanapuljongit
  • 0,5-1 tl Chipotle või harilikku tšillipulbrit
  • 0,5 tl vürtsköömneid
  • 0,5 tl koriandriseemneid
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • 2 tl õli
  • soola, musta pipart

Lisaks:

  • 0,5 avokaadot
  • laim
  • peotäis koriandrilehti

Valmistamine:

Haki sibul ja küüslauk peeneks ning tükelda paprika. Purusta vürtsköömned ja koriandriseemned uhmris. Kuumuta potipõhjas 1 tl õli sees sibulat, küüslauku ja paprikat keskmisest pisut väiksema kuumuse juures nii 5 minuti jooksul, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa purustatud vürtsköömned ja koriandriseemned ning tšilli ja pune ning kuumuta segades läbi. Lisa purustatud tomatid, oad koos konservvedelikuga ja kanapuljong ning keeda vaiksel podinal u 20 minutit.

Lisa tükeldatud kana supile ja keeda veel paar minutit (Kui kasutad hakkliha, siis pruunista see pannil ülejäänud õlis paari minuti jooksul kergelt läbi — kasuta selleks tugevamat kuumust ja sega kogu kuumutamise jooksul. Maitsesta kergelt soola ja pipraga). Maitsesta suppi vajadusel täiendavalt. Serveerimiseks suru avokaado kergelt kahvliga puruks, maitsesta soola, pipra ja väikese sortsu laimimahlaga ning jaga supiportsjonitele. Tõsta peale koriandrilehti.

.

Tagasi üles