Vaata, millised jõulutuled ehivad munandivähi seljatanud mehe maja

Naine
Copy
Foto: Christian Roach /SWNS.COM/Christian Roach /SWNS.COM / Scanpix

Üks pereisa kasutab jõulutulesid rohkemaks kui lihtsalt pühademeeleolu loomiseks.

Christian Roach on Suurbritannia pereisa, kelle Check yr nuts (Check your nuts) kirjaga jõulutuli tuletab meestele meelde enda munandeid kontrollida. Miks see teema tema jaoks nii oluline on? Nimelt on 41-aastane mees ise munandivähi seljatanud.

Eelmise aasta detsembris painas Christianit piinav valu munandites. Jaanuaris sai ta vähidiagnoosi, mille järel eemaldati üks tema munand ning läbida tuli keemiaravi.

«Mul oli eelmise aasta jõulude ajal vähk, kuid mul polnud sellest õrna aimugi,» ütles kolme lapse isa. «Samas ma kahtlustasin, et midagi on valesti, sest ma ei suutnud jõule korralikult nautida,» tunnistas ta.

Esimest korda koges Christian valu munandites tegelikult juba eelmise aasta oktoobris. Oma naise õhutusel külastas mees ka perearsti, kes saatis ta koju ilma mingisugust ravi määramata. Kuna valu läks aga aina hullemaks, siis jaanuaris läks Christian uuesti arsti vastuvõtule. Seekord suunati pereisa haiglasse uuringutele.

Juba järgmisel päeval sai mees teada uuringute tulemused – tal avastati munandivähk. Nüüd tuli arstidel kiiresti reageerida, et vähk edasi ei leviks. Kolm nädalat hiljem toimus operatsioon, mille käigus eemaldati Christiani üks munand. «Ma ei sooviks seda isegi oma suurimale vaenlasele. Ma ei ole iial midagi nii kohutavat varem kogenud,» ütles mees. «Kui ma koju läksin, siis ei suutnud ma oma lastele silma vaadata, sest minu suurim hirm oli nad ilma isata jätta,» lisas ta.

Christian on ääretult õnnelik, et ta läks õigel ajal kontrolli ning vähile saadi piisavalt varakult jälile. See on ka põhjus, miks ta tahab kõikidele meestele südamele panna, et oma munandite tervist tuleks regulaarselt jälgida ja kahtlustuste korral ei tasu arsti poole pöördumist edasi lükata. Mehe sõnul on mitmed tema sõbrad tänu antud jõulukaunistusele juba kontrollis käinud.

Vaata, millega tegu:

Foto: Christian Roach /SWNS.COM/Christian Roach /SWNS.COM / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles