7 nippi, kuidas kõvad nahkjalatsid pehmeks saada

Naine
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Su uued nahkkingad näevad über-edevad välja, aga pigistavad nii, et vesi silmist väljas ja üldse on igati ebamugav olla, kuna nahk on niivõrd kõva ja jäik. Ära muretse, abi on tulekul! Need seitse asja kergendavad kitsikust märkimisväärselt. 

1. Venitussprei ja kingaveniti

Spetsiaalsed spreid võivad kõva jalatsinahka veidike laiemaks  venitada. Piserda seda kinga sisse, siis pane kingaveniti (tavaliselt puidust) sisse ja lase öö läbi seista. Sprei on ka siis mõttekas, kui saapa labajalaosa on täpselt paras, aga sääreosa ebamugavalt ahtakene. Ka neisse kohtadesse tuleb veidi spreid sihistada, kingavormitsad sisse panna ja kannatust varuda. 

Kingavenitid
Kingavenitid Foto: Oliver Demmert/PantherMedia / Oliver Demmert

2. Ajalehepaber

Sul pole kinga- ega saapavormitsaid käepärast? Saab ka nutsakuks keeratud ajalehepaberiga. 

3. Kartulid

Lõika kartul pooleks ja aseta siseküljega pigistavale  kohale. Ajalehepaber hoiab kartulipoolikud paigas. Kartulis sisalduv niiskus laseb nahal venida. 

4. Föön

Järjekordne kodune vahend, millega nahkkingi laiendada, on lihtne soojus. Selle abil venib jalatsinahk ja seda on kergem vormida. Föönita kingad kuumaks ja venita ülipaksude sokkide või kingavenititega. 

Väsinud teeline Pariisis
Väsinud teeline Pariisis Foto: Caro / Sorge/Caro / Sorge

5. Lusikas

Kui sa ei taha kogu kinga, vaid ühte kohta soojendada ja venitada, siis piisab ka lusikast. Kuumuta seda ja suru vastavale kohale. 

6. Alkohol

Sarnaselt soojusega toimib ka kõrgeprotsendiline alkohol: hõõru kingi sellega seestpoolt ja kanna neid siis paar tundi. Ka äädikas võib asja ära ajada. 

7. Sissekandmine

Reeglina tuleks uued nahkkingad kõigepealt korralikult sisse kanda. Seetõttu tuleks esialgu ebamugavaid kingi iga päev vaid lühidalt kanda ja võimalusel teiste jalatsite vastu vahetada. Nii vähendad sa ohtu, et ühel hetkel kaovad uued kingad kuhugi kapisügavustesse ega näe päevavalgust enam kunagi. 

Briti disainer Vivienne Westwoodi legendaarsed kingad, mis viisid isegi Naomi Campbelli tasakaalust välja.
Briti disainer Vivienne Westwoodi legendaarsed kingad, mis viisid isegi Naomi Campbelli tasakaalust välja. Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP

Kingapoodi tasub alles pärast lõunat külastada

Kui sa tahad kingi osta, mitte niisama ringi uudistada, siis vali ka õige päevaaeg kingapoe külastamiseks. Päeva jooksul jalad kergelt tursuvad ja seepärast on kõige parem ostlemine kas pärastlõunasse või õhtusse lükata — nii võid kindel olla, et uued kingad ei osutu liiga kitsaks, kirjutab Stylebook. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles