Ohtlikud sihtkohad: need maad on 2020 kõige ebaturvalisemad

Naine
Copy
Reisisell Bill Passmanni seljatätoveering.
Reisisell Bill Passmanni seljatätoveering. Foto: /Caters News Agency

Nii mõnegi sihtkoha puhul võib hakata enne teeleminekut painama vaid üks küsimus: kas ja kui turvaline on sinna ikkagi minna. Abiks on 2020. aastaks koostatud reisiriskikaart «Travel Risk Map». 

SOS International pani koostöös konsultatsioonifirmaga Control Risks kokku 2020. aasta reisiriskikaardi «Travel Risk Map», kus planeedi rahvad ja maad on kategooriatesse jagatud kolme kriteeriumi järgi: kui kõrge on terrorioht või oht sotsiaalseteks rahutusteks? Milline on meditsiiniolukord? Kui ohtlik on tänavaliiklus? 

Kes ei riski ...? 

Eriti kehvade näitajatega oli enamik Põhja- ja Kesk-Aafrika riike. Muuhulgas nimetati «ekstreemselt ohtlikeks» Liibüa, Mali, Somaalia ja Kongo Demokraatlik Vabariik (kas osaliselt või täielikult). 

Liibüa hinnati «ekstreemselt ohtlikuks». 
Liibüa hinnati «ekstreemselt ohtlikuks». Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Antud riigid pole just klassikalised puhkuse- ja ärireiside sihtkohad. Teine lugu on aga vaaraode maa Egiptusega, mis turvakaalutlustel langeb samuti kõige halvemate kategooriasse. 

Ka nii Afganistan, Jeemen, suurem osa Iraagist kui Ukraina liigituvad sõjasarnase olukorra tõttu «ekstreemselt ohtlike» maade alla.  

Puhkajate lemmikutest, mida riskikaardil hinnati «kõrge ohuga» maadeks, on ära nimetatud Mehhiko ja Kolumbia (osaliselt) ning Ida-India. 

«Keskmise riskiga» maade kategoorias on mainitud Brasiiliat, Peruud, Lõuna-Aafrikat ja Taid. Kes enne reisi põhjalikult kodutööd teeb, sellel pole seal siiski midagi karta. 

«Madala riskiga» maade hulka kuulub enamik Euroopa maid, samuti Ameerika Ühendriigid, Kanada, Austraalia, Jaapan ja Argentina näiteks.  

Eeskujulikud maad

Kõige paremad hinded teenisid riigid, mis asuvad Euroopas. Esirinnas on — nagu nii paljudes muudeski asjades — Norra, Soome, Island ja Gröönimaa.

Islandil pole muret miskit.
Islandil pole muret miskit. Foto: Ben Simon Rehn / SWNS.com/Ben Simon Rehn / SWNS.com

«Ohutuks» nimetati veel Šveits, Luksemburg, Seišellid ja Sloveenia. Seega kui sa ei taha turvaküsimustes midagi juhuse hooleks jätta, on kõige kindlam puhata Euroopas, kirjutab Spot On News. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles