Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Südantsoojendav retsept: kuum šokolaad punase veiniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Vsevolod Belousov/PantherMedia / Vsevolod Belousov

Talv võib tulla, sest meil on täiuslik, seestpoolt soojendav jook: kuum šokolaad punase veiniga!

Praksuv tulease, Netflix ja kuum šokolaad käeulatuses: paljude jaoks on see unelmate talveõhtu. Seda saab aga veel paremaks teha, nimelt punase veiniga. 

Muidugi võib ka lihtsalt kakaopulbri piima sisse valada ja punast veini juurde segada. Palju maitsvam on see jook aga siis, kui šokolaadi ise piimas ära sulatad, soovitab Freundin. 

Vaja läheb:

  • 1 ½ tassitäit piima
  • 1/3 tassitäit tumedat šokolaadi
  • 1 tassitäis punast veini (nt Cabernet Sauvignon)
  • kaunistamiseks: vahukomme, kaneeli, kakaopulbrit või vahukoort 

Valmistamine: 

Kuumuta aeglaselt väikses kopsikus piim ja šokolaad. Sega iga natukese aja tagant, et miski kõrbema ei läheks. Mass võiks muutuda veidi kreemjamaks. Lisa punane vein ja sega veelkord. 

Vala jook tassidesse ja kaunista see vahukommide või muu hea-paremaga. Valmis. Nüüd veel tekk ümber, jalad seinale ja kodukino võib alata! 

Tagasi üles