Kas oled tagasihoidlik? Sel juhul hoidu nendest töölõksudest!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tagasihoidlikkus on voorus, ent töökohas on see sageli komistuskiviks karjääri edendamisel. Siin luuravad kolm tüüpilist lõksu, millesse satuvad tööpostil tagasihoidlikud ja vaiksed inimesed — ning kuidas neid saab vältida. 

1. Harmoonialõks

Kui sa kaldud tagasihoidlikkusele, siis ei hädalda ega kaeble sa tõenäoliselt kuigi tihti, kui sind ebaõiglaselt koheldakse. «Pole hullu,» vaigistad ennast ikka ja jälle. Aga mõnikord tekivad nimelt konfliktid ja siis on parem oma viha ka välja näidata. See ei ole sulle lihtne? Tee siiski proovi. Sest vaid nii saavad teised aru, et nad on valesti käitunud ja võivad seda parandada.

Siiski on sinu üks vaieldamatuid plusse iga konflikti puhul: kuna sa jääd oma olekuga nagunii tasakaalukaks ja lugupidavaks, siis on teised valmis ka rohkem endi kaarte avama. Kasuta seda eelist!

2. Erakulõks 

Sa teed oma tööd silmatorkamatult, põhjalikult ja täpse ajastusega. Sa ei eelista kelleltki abi paluda, ehkki ise oled alati abivalmilt hakkamas, kui millegagi põleb. Omaenda asju tahad sa aga ilma kõrvalise jälgimiseta ära teha. Sellega võid siiski iseendale kahju teha. Nii mõnedki asjad õnnestuvad paremini, kui otsid ja leiad endale veidi toetust. 

3. Turvalõks 

Ilus ja kena, kui tunned end tiimis vaikselt hästi. Aga selle vaikusega jääb varju ka tõsiasi, et sa võiksid karjääriredelil heameelega paar sammu ülespoole astuda. Tavaliselt sa aga kõhkled ja kahtled, tihti üksnes hirmust teiste kadeduse ees. Sealjuures on see tavaliselt põhjendamatu: paljud kolleegid oleksid väga rõõmsad, kui keegi tagasihoidlikum inimene võtaks rohkem vastutust ja teda edutatakse. Sellised ülemused nimelt on erinevalt häälekatest primadonnadest ja suuga suure linna tegijatest tänu oma asjatundlikkusele, abivalmidusele ja lugupidamisele töökaaslaste meelest hiilgavad juhid, kirjutab Freundin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles