6 vihjet, millega säästad 40 000 eurot aastas

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

See ameerika paar teab, kuidas säästa. Need kuus nippi aitavad sul rikka(ma)ks saada. 

Ameerika paar Matt ja Marina Zubricki ägasid paari aasta eest ligi saja tuhande euro suuruse võlakoorma all. Oma elamustest pajatasid nad oma blogis Distilled Dollar. 

Võlad on paari jaoks nüüdseks minevik ja nad pakuvad blogis välja kuus vihjet, mille abil säästa aastas 40 000 eurot. 

1. Söö kodus

Väljas söömine ja söögi kojutellimine on pikapeale rahakotile üsna kurnav. Kui teed kodus süüa, siis hoiad kokku ja toitud reeglina ka tervislikumalt. Kui sa veel plaani järgi teed, et midagi ei peaks ära viskama, hoiad veelgi rohkem kokku. 

2. Tühista oma tellimused

Kirjuta üles, mida kõike sa oled tellinud ja kui palju sa oma tellimuste peale kulutad. Päevaleht, mida sa nagunii ei loe, teleka lisakanalid ja muud lisateenud, mille nautimiseks sul nagunii aega pole: tühista kõik tellimused, mida sa enam ei vaja!

3. Küsi endalt: «Kas ma ikka tõesti vajan seda?»

Mida sul tegelikult on vaja? Me tahame, et meil oleks palju asju, mille otsa argipäeval koperdada. Kuid kas meil on neid tegelikult vaja?

Mõtle iga asja puhul järele, kas sa seda tegelikult vajad. Mida sa ainult «tahad», seda ära osta — või luba seda endale mingi konkreetse sündmuse puhul. Sellega annab väga palju kokku hoida. 

4. Müü oma auto maha

Selge, et igaüks ei saa seda nippi rakendada. Kui sa elad näiteks maal, siis ei saa sa ilmselt autost loobuda, kuid kas sul on linnas autot vaja? Ilma selleta hoiaksid sa väga palju raha kokku ja teeksid ka midagi head keskkonnale. Juhul kui sa ei suuda kohe oma autost loobuda, siis alusta autosõitude vähendamisega ja eelista sagedamini jalgratast või käi jalgsi. 

5. Tõmba end koomale

Kas su korter on liiga kallis? Küsi sel juhul endalt, kas sul ikka on nii palju ruumi vaja või kas sa pead kõige ägedamas linnaosas elama. Kui vastus on ei, siis koli soodsamasse korterisse. Nii võid aastas mitmeid tuhandeid eurosid säästa. 

6. Pea väljaminekute osas päevikut

Kirjuta üles, mille eest sa annad raha välja. Sel viisil õpid sa aja jooksul väga hästi tundma oma ringikäimist rahaga. Näiteks kasvõi seda, et paljusid asju, mida sa ostad, sa üldse ei vajagi. Või kui palju kulub lõpuks käigupealt haaratud topsikohvi peale või isegi seda, et saaksid paljusid asju soodsamalt osta kui seni, vahendab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles