Arvasid, et mõlema partneri seksuaalne rahuldatus on suhtes oluline? Arva uuesti!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Täiesti normaalne ja loomulik on eeldada, et suhterahulolu mõjutab ühtemoodi mõlema partneri seksuaalne rahuldatus. Sotsiaalpsühholoogia professor Madeleine A. Fugère kirjutab aga veebiväljaandes Psychologcy Today, et heteroseksuaalsetes suhetes on määravaks teguriks aga just naise rahuldatus.

Naise rahuldatus algab juba suudlemisest ning uuringud on tõestanud, et naiste kogemus suudlemisel erineb märkimisväärselt meeste kogemusest: nimelt on partneri suu lõhn ja maitse naistele palju olulisem kui meestele, mis mõjutab ka nende huvi suudlemist üldse jätkata. Samuti mõjutab see naise otsust partneriga vahekorda astuda. Enamik naisi, kuid mitte enamik mehi, ütlevad, et nad ei seksiks mehega ilma enne suudlemata ning kui mees on vilets suudleja, ei seksiks temaga üldse. Suhte edenedes on suudlustel naise jaoks jätkuvalt tähtis roll, kuid meeste jaoks suudluste olulisus langeb. Lisaks sellele aitab suudlemine naisel hinnata meespartneri tervist ja suhtepotentsiaali.

Ka orgasmid aitavad naisel määrata kindlaks partneri pikaajaline sobivus. Atraktiivsemate ning sümmeetrilisemate näojoontega meeste naispartnerid saavad uuringute andmel rohkem orgasme. Kuna füüsiline atraktiivsus on seotud heade geenidega, aitavad ka orgasmid naisel parema partneri välja valida. Paralleele ei tule aga jälle välja meeste orgasmide uurimisest. Mehed saavad orgasme tihedamini kui naised ning seda ei mõjuta naispartneri välimus ega tervis.

Samuti on suhte rahuloluga seotud naiste iha rohkem kui meeste iha. Kahe pikaajalise uuringu käigus avastati, et naiste seksuaalne iha kõigub rohkem kui meeste oma. Meeste iha oli mõlemas uuringus küllaltki stabiilne, kuid naiste iha hakkas esimeste abieluaastate jooksul sujuvalt kahanema. Seda langust seostati rahulolu langusega abielusuhetes. Kuna ka meeste rahulolu suhtega võib langeda, ei paista see siiski nende seksuaalset iha mõjutavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles